Gårdagens sökträning

Igår var det dags för sökgänget att träffas igen och jag hade möjlighet att vara med, kul! Det blev en korridor på vardera sida om stigen och ett skick i varje. Ina fick utlagda figgar och tyvärr tror jag hon blev lite förvirrad då hon fick vittring från två håll för hon for mest runt utan koll på läget, blir till att backa i hennes träning och jobba med retningar för att få henne säker. Avslutade med att hon bara fick en synlig figge som gick iväg där hon fick nosa på rullen, med hjälp från figgen (Johanna) tog hon rullen och kom in till mig och även om hon nog inte förstod så mycket så tror jag att det blev en ok avslutning eftersom bärande för Ina är belönande i sig.

Det positiva för Inas del var ändå att se hur fint hon höll sig hos figgarna när hon väl hittade dom och framförallt att hon även klarade av en manlig ny figge (Hasse), det värmer att se hur stärkt och social hon börjar bli bland folk när hon väl jobbar.

Även Tim fick köra lite då folk snällt stannade kvar och hjälpte till och figgade så han fick ett skick i vardera korridor med rulle och påvis. Lite dålig fart ut innan han fick vittring men sen jobbade han fint, är jättenöjd med tanke på hur länge sen det var han körde sök och det märks att han tycker det är roligt, särskilt påvisen går i full fart.

Idag blir det en lugn dag för hundarnas del då det är så varmt, blir lite grillning och umgänge istället så vi får ladda batterierna lite. Tims mage håller sig hittills ok men det är lite nervöst just nu för att se om det fortsätter sköta sig nu när penicillinet är utsatt.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gårdagens sökträning

  1. Vad roligt för vovvarna med lite sökträning 🙂 Skönt att det gick bra till slut fast Ina fick vittring på 2 figgar.
    Skönt att Tim är så frisk nu så han också fick träna lite 🙂
    Hoppas han håller sig frisk även när penicilin kuren är slut. Äter han fortfarande special foder? Om han gör vilken sort äter han?
    Nått som har funkat super bra på Vinja när hon varit dålig i magen är Royals veterinär foder Intestinal. Har även kurerat flera hundar med det.
    Våran granne som har en rottweiler som ofta är dålig i magen kör bara med det nu och dom säger att han är kanon bra i magen på det fodret.

    Håller verkligen tummarna för Tim nu att han får fortsätta vara frisk 🙂

    Kram.

  2. Kasper skriver:

    Så glada vi blir, jag och matte, över att Timsen mår bra igen. Läste om kanondagen i förra inlägget – såg ju bara SÅÅ härligt ut!
    Antar att det var skojigt att jobba också, fast sånt där jobb har ju jag aldrig provat på… Tror bestämt att jag har en skitmatte. Men hon är i alla fall MIN skitmatte. :))

  3. Kicki skriver:

    Härligt med lite träning, håller verkligen tummarna att magen håller på honom nu!! kramiz i värmen!!

  4. Kul att sökträningen är igång för er del & går så bra – Kul! Fina bilder på dem i arbete:) Håller tummarna att Tims mage är nu återställd! Kram

Lämna en kommentar