Härliga dagar på Belgarhusets kennel :)

I måndags åkte jag och Jonas upp med vovvarna till Gunbritt och Benny som har Belgarhusets kennel där vi stannade två nätter i deras fina gäststuga. De har varit dagar fyllda av härligt umgänge, sköna promenader, hundträning och prat till långt in på natten. Förutom alla hundaktiviteter hann vi även med att äta slagstaglass och se lite av stan. Det har varit jätteroligt att träffa deras trevliga hundar igen och som vanligt inser jag vilken trevlig ras tervarna kan vara när man träffar så här härliga individer. Speciellt Dahro välkomnade mig så glatt så jag blev alldeles varm i hjärtat, han är verkligen en stor go nallebjörn den hunden 🙂

Jag släpper ju sällan mina hundar med andra men när jag är hos dom har jag ett av mina få undantag så Tim får umgås med tikarna och Ina med Dahro, dels för att jag och Gunbritt har en liknande hundsyn och sen vet att hennes hundar är vettiga. Jag tycker hundarna skötte sig utmärkt och hade inga problem att skilja på att man inte hälsade i koppel, under träning mm utan det hela fungerade väldigt smidigt. Även Giah och Ina fick gå en promenad ihop där dom var lösa och efter att vi talat om att dom skulle ignorera varandra gick dom lugnt och strosade på varsitt håll utan att försöka hälsa, skönt! Dom enda vi undviker att helt ha ihop är grabbarna eftersom det finns risk för spänningar om dom börjar försvara sina egna flockar/tikar. Dock skötte dom sig utmärkt och gruffade inte det minsta när dom såg varandra genom rastgårdarna. Det enda som var lite jobbigt var Inas skällande när jag tränade med Tim eller om hon hörde oss när hon var i gäststugan eller bilen, annars tycker jag alla hundar tog det hela bra.

Vårt besök i bilder nedan…. (varning för många bilder!)

Nyss framkomna och vi tog en gemensam promenad med alla utom Dahro

Jag med mina vovvar, Gunbritt med Alyza och längst bak Benny och Giah

Sen blev det lunch inne i huset, Vi välkomnades in av sötaste flickorna 🙂

Tim fick komma ut och umgås lite med tjejerna

Full fart på Giah & Alyza

Sen var det Ina och Dahros tur

På kvällen fick Tim stanna kvar på tomten med tjejerna, Benny och Jonas medan jag och Gunbritt tog en rejäl långrunda med Ina och Dahro.

På tisdag fm åkte vi in till stan en runda utan hundar, sen på em blev det träning på deras fina gräsplan för alla hundarna. Snälla Benny klippte den på förmiddagen så den var nyklippt, jämn och fin, toppen! Ina var väldigt ojämn i sin träning men med tanke på störningarna gick hon faktiskt bitvis bättre än vad jag först tyckte och visade inget intresse ev att dra bort till dom andra hundarna. Vi avslutade med ett pass själva på plan och då fick vi till ett bra avslut men det känns helt klart lite ojämt inför morgondagens tävling… Tim kändes lite ringrostig eftersom vi tränat så sparsamt sista tiden men bitvis jobbade han med fin attityd och bjöd på fin kroppskontroll för sin storlek.

Ina

Giah på väg vid inkallning

Gunbritt och Alyza

Alyza hämtar sin belöning

Tim

Gunbritt & Dahro

Han är så fin Dahro!                  

På kvällen blev det mumsig grillning för oss tvåbenta

och märben till de fyrbenta… Tim och Ina utanför gäststugan

På kvällen blev det en gemensam längre promenad med Tim och Alyza, jättemysigt i det sköna vädret

På onsdagen tog jag och Gunbritt en förmiddagspromenad med Giah och Ina, där fick vi dock tydligt tala om att dom  inte behövde leka/hälsa  eftersom det är två tikar med mycket attityd emellanåt och efter det gick dom lugnt och strosade på varsitt håll. Fina tjejerna!

Dahro och Ina fick även ett pass på gräsplan, mest belöningsträning och byteshandel och dom var duktiga och klarade av att leka/externbelönas med sina mattar på respektive håll utan tjafs, kul! Ina imponerade genom att fint byta mellan leksakerna/godis bara jag hade rätt attityd…kul!

Annars var det mest lugnt, vi turades om att ha hundarna med oss på tomten och satt mest och pratade, hade det lugnt och skönt i det varma vädret innan det var dags att åka hemmåt. Tim hittade en ny favoritleksak, ett gummidäck som han glatt roade sig med, han kampade både med husse och Benny vilket var kul att se eftersom Tim annats kan vara ganska försiktig av sig. Busungen min!

Bus med husse

och med Benny…

Det var två rejält trötta hundar som sov hela vägen hem sen och idag har dom inte heller gjort så många knop hittils… Det tar på orken att vara igång i ny miljö.

Tack snälla Gunbritt och Benny för att vi fick komma!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Härliga dagar på Belgarhusets kennel :)

 1. Det ser ut som ni har haft toppen! Härligt att träffa likasinnade och nyttigt för hundarna med ny miljö:) Underbart vackra tervar! Att de vita är fina… är ju självfallet;) Kram

 2. Kasper skriver:

  Låter precis som om ni varit med om ett par toppendagar. Precis som det ska vara, med andra ord. 🙂

 3. Vilka härliga dagar ni haft då 🙂 vad synd att jag inte visste att du skulle åka dit för då hade vi kunnat ses en snabbis. Jag bor inte så långt från dom, och den dan ni var vid Slagsta och åt glass hade det varit super nära. Bor nämligen i Torshälla som bara är ca 4-5 km från Slagsta.

  Vad tråkigt att semestern är slut snart för dig 😦 Önskar man kunde få vara ledig L Ä N G E 🙂

  Ha en skön dag 🙂

  Kram

 4. Vilka härliga dagar!!! Något att tänka på då du börjar jobba igen. Tycker precis du började din sem. Men sommaren är ju inte slut. Man får nyttja lediga dagar!
  Fina bilder från er vistelse! Ha de gott! Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s