Min Timsepojke

Är dålig på att uppdatera bloggen just nu, har jobbat mycket sista tiden pga personalbrist och tyvärr åkt på en envis hosta/förkylning och orken räcker inte riktigt till… Sen tar det här med Tims rehab mer energi än vad jag kanske vill inse… Min älskade Timsevimse! Trodde ju att han var på bättringsväg när bakslaget kom. Oron över att jag inte riktigt vet hur allt kommer sluta tär på mig eftersom han på sikt behöver kunna få leva ett bra och stimulerande liv för att inte bli knäckt psykiskt.

I onsdags pratade jag med veterinären och vi beslöt att sätta in Tim på ½ tablett (50mg) rimadyl morgon och kväll till vidare. I torsdags hade jag sen ett längre samtal med rehab och vi pratade mycket om framtiden och det var skönt att få ventilera alla tankar som malt i huvudet. Det bästa är att det kändes som dom höll med mig i mitt resonemang och det gör att vi har en liknande grundtanke vilket känns bra. Jag betonade att det viktigaste ändå är att Tim får leva ett bra, smärtfritt liv där han får utlopp för sina behov (både fysisk och psykiskt) även om det kanske innebär att han i värsta fall måste äta smärtstillande livet ut och att jag måste hitta andra sätt att aktivera honom. Visst kan jag ha honom i vila kortare perioder men då måste målet vara tydligt = Att han blir bättre! Även om det känns jättehemsk att tänka så men faktum kvarstår att hellre ett kortare men bra liv än ett länge liv där han inte får utlopp för allt han behöver. Allt måste ändå göras för Tims skull med hans bästa i fokus och inte för min egen skull.

Vidare spekulerade vi i om det kan vara så att Tims sena är ett sekundärt problem och att grundproblemet kanske sitter uppe i armbågen.. detta för att jag upplevt att Tim ibland visar en viss ovilja att ta ut rörligheten helt vid stretching av höger framben och han har även en hel del spänningar och knutor där. Samtidigt kan det väl vara så att gör senan ont kan det påverka rörelsemönstret så att han överbelastat armbågen…. inte lätt att veta. Problemet med Tim är ju att han redan är lite dåligt musklad pga sina dåliga höfter och ju mer han hålls i vila för senans skull ju mer muskler tappar han ex över ryggen och det blir en ond cirkel… tyckte det var tillräckligt illa med hans höfter, ska kan nu få problem fram med så är det helt klart inget bra 😦

Vi bokade en ny tid på rehab nu på torsdag för vidare planering hur vi ska gå vidare, Tim får äta Rimadyl fram tills dess och vi fortsätter med lugna promenader, BoT skydd massage och intraljudsbehandling. Idag var vi även och simmade igen, Tim var lite väl glad i bassängen men jag förstår honom när det är det roligaste han vet… Han fick simma 5+5+5 minuter och när vi väl kom hem behandlade jag honom med intraljudet för att försöka motverka att han svullnar och blir varm i senan. Lite svullen är han ju men jag tycker inte den känns varm så det är skönt. Tim är nöjd nu efter simmet och den aktivitet det innebär för honom och det känns skönt, nu väntar en lugn kväll här hemma.

Timse är helt klart smått badtokig… vadå gå i lugnt och fint?

Nöjd grabb!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Min Timsepojke

 1. Han är så fin, Timsepojken! Och du, Anna, är en så fin matte. Fast oj, så jobbigt ni har det nu. Men jag är helt övertygad om att om någon kan ge Tim ett bra liv, utifrån de förutsättningar han har, så är det du! Ni har en så fin kontakt, det lyser om varenda bild.
  Vet du vad jag tänker på just nu – jo på den där fasansfulla upplevelen när Tim, och sedan du också, drevs med strömmen under vägtrumman!
  Vet inte varför den bilden dök upp just nu, men det klarade ni!!!! Båda två.
  Ni klarar det här också.
  Allt gott från mig och Kasper!

 2. Hade skrivit ett långt inlägg men det bara försvann 😦 Börjar igen, Tim ser verkligen glad ut i bassängen 🙂 Skönt att det finns något skoj han kan göra för att bli av med lite energi!!! Jag håller med dig det är bättre att han får ett bra hundliv en kortare tid än att inte få vara med alls och bara vila. Det gör man vid akuta fel när det blir mer eller mindre kroniskt gäller det att hitta en bra balans med hjälp av mediciner… Det viktigaste är att han får leva här och nu en dag i taget och kunna njuta av tillvaron så länge det går!!!
  För sen när den dagen kommer får ni ta det svåraste av beslut, men för hans bästa!!! Bra att ha en bra veterinär som förstår hur ni tänker och oxå kan säga till om det behövs!!! Min Zacco fick tre extra år med mediciner innan det var dags, så förhoppningsvis får ni ha Timse pigg och full i bus LÄÄÄÄÄNGE ÄN!!!
  Krya på dig själv oxå 🙂 Inte skoj att va sjuk och orkeslös 😦
  Hoppas ni får en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2012!!! Hoppas ni kan komma hit då med 😉
  KRAMAR från mig och Benny! Dahro Giah och Alyza skickar massor med pussar! Ja Knasen vill oxå va med på ett hörn 😉

 3. Så glad han är i bassängen 🙂 Härligt att få röra på sig!!! Han är för söt Timsevimse<3
  Hoppas han kan leva ett bra liv ett tag till, du gör allt och lite till för din älskling, det vet vi alla!!!
  Håller med dig i att han ska leva ett bra hundliv så länge det går, med mediciner om så behövs, när inte det fungeran får du ta det svåraste av beslut 😦 för hans skull!!! Ni har ju ett underbart samarbete och det lyser som sagt från varje bild 😉 Han är en glad och lycklig hund som har fått dom bästa matte och husse han kunnat få… Ta vara på den tid ni har med varandra och njut av glädjen här och nu !!! Förhoppningsvis blir han bättre och kan hänga med länge än även om han inte kan göra allt ni gjort förr!
  Tänker på er, Krya på dig du med vännen 😉 önskar er en riktigt bra jul och ett gott och smällarfritt ny år!
  Hoppas på ett riktigt bra 2012 för oss allihop<3
  KRAM Gunbritt, Benny, pussar från Dahro, Giah och Alyza och katten Knasen
  Ops det kom tillbaks 😉 skickar det med för skojs skull 😉 Tänker på er!!!

 4. Låter bra att du & rehab är inne på samma linje så Tim får den bästa hjälpen han kan få 🙂 Förstår att det tär på dig inte kul när de 4-benta är ok. Snyggare badpojke än Tim får man iallafall leta efter 😉 Kram!

 5. Hjälp vad fel det blev…. inte kul när de är ej ok – självfallet! Kram!

 6. Förstår det är jobbigt nu för dig med Tim som inte vill bli bra 😦 Skönt ändå att du verkar ha en bra veterinär och rehab personal 🙂 Och helt klart håller jag med dig till 100%, hellre ett kort roligt liv 🙂 än ett långt tråkigt 😦

  Håller alla tummar jag har att du och rehab personalen ska hitta en bra lösning 🙂

  Kram

 7. Det var längesedan vi tittade in här, vad ledsamt att läsa att Tim är dålig, hoppas ni snart får ordning på det, inte kul när de har ont! Men det är ändå härligt att se badbilderna, syns verkligen att han älskar det, glimten i ögat!!

 8. Jag hade tänkt som dig, hellre ett kortare men roligt liv – än ett liv som innebär att hunden knappt får vara glad.

  Hoppas ni kommer fram till något bra nu på torsdag.

  Sv: Ja hon är så duktig lilla Ezra. Hennes matte hade inte tänkt starta med henne förrän nästa år egentligen 🙂

 9. Karin, Nanny & Ruh skriver:

  Krya på dig Tim! Nu måste du bli bra snart!

 10. Kicki skriver:

  Håller verkligen tummar å tassar för att hans dipp snart e ett minne blott och att han får vara frisk å må bra!!…ha en bra dag! kramiz

 11. majosflock skriver:

  Helt rätt resonerat, kör på med smärtlindring! Såklart Timsen kommer igång igen!
  Vad coola bilder det blev med bassängbelysningen! 😀 Det är väl i Valla? Minns inte att det var belysning när vi var där men det är ju ända sen i våras… 😉

  Och ja, visst är den charmig bilden på Milli med tungan rätt i mun! Men den är inte så skarp så min favvisbild är faktiskt den nedersta på Trub. Mest för att det är ett uttryck jag ser ofta men sällan fångar på bild! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s