Vårväder och blandade känslor…

Helgen har bjudit på underbart soligt väder och det är svårt att inte få vårkänslor…underbart! Samtidigt har helgen bjudit på blandade känslor vad gäller Tim. Igår var vi ute en egen promenad bara Tim och jag, vi gick en tur i skogen i relativt lugnt tempo och hade det jättemysigt. Tim var så nöjd så… efter det blev det stretching och senare massage och intraljudsbehandling. Förutom några små knutor vid skuldrorna kändes han riktigt fin. När jag sen senare skulle klippa klorna på honom (vilket aldrig brukar vara ett problem) så visade Tim ovilja och smärta vid beröring av tassarna och jag blev riktigt deppad… Ska han inte ens hålla för en promenad?… Hur ska det då gå?

När jag vaknade i morse visade Tim ingen smärta och tankarna snurrade hit och dit… samtidigt är Tim överpigg av att inte aktiveras ordentligt  mentalt och efter en hel del funderande bestämde jag mig för att testa att låta honom få spåra för att få utlopp för energin han byggt upp. Visserligen blir det lite belastning på tassarna även då men jag kan inte ta ifrån honom allt roligt här i livet om han ska leva ett liv med livskvalité och spår känns ändå bättre än andra mer fartfyllda aktiviteter där jag måste bromsa honom hela tiden. Därför tog jag och Jonas med oss grabbarna och åkte ut till Tinnerö för spårläggning.

Tim fick ett skogsspår och ett kort fältspår och jag har inte sett honom så glad på länge, han blev helt vild när han insåg att han skulle få spåra.. lilla pojken! Det är helt klart något av det roligaste han vet och första spåret gick lite väl livligt till men sen samlade han ihop sig och jobbade jättefint. Han fick gå på kortare lina för att jag skulle kunna bromsa lite mer om det behövdes och det var en mycket nöjd kille efteråt. För första gången på jättelänge har han verkligen varit trött i huvudet och sovit när vi kommit hem och  det var så skönt att se honom.. Jag har helt klar inte hjärta att ta ifrån honom allt roligt och idag valde jag att hellre smärtlindra honom lite extra än att hela tiden behandla honom som sköraste kristall. Jag önskar bara att han ska få leva ett gott liv min älskade trollunge!

Gladaste Timse har hittat spårslutet i skogen…

Ivrig kille vid spårpåsläpp

Glädjen att arbeta vägrar jag ta ifrån honom!

För Zingo som inte är van att spåra blev det ett kort näringsspår och sen ett fältspår med direktpåsläpp efter att det lagts. Efter lite irrande var det som att polletten trillade ner och han tyckte det var riktigt roligt, kul! Tror han skulle kunna bli duktig med lite mer träning.

Zingo spårar

Nöjd Zingo!

För Inas del har helgen bjudit på ensampromenad med mig och Jonas igår, mysigt och nyttigt för tösen med lite egentid ibland. Ikväll har vi även varit och ridhustränat freestyle, förutom den eviga diskussionen om att låta bli hästbajset..suck!… så tycker jag att hon jobbade riktigt bra emellanåt. Vårt nyaste trix ”gå runt/cirkla kring ett föremål börjar bli allt bättre och Ina blir allt säkrare så det känns bra. Även vissa övergångar börjar fungera bättre… sen om jag får ihop ett komplett program till vår tilltänkta låt det återstå att se.

Finaste fröken gul tar sig fram i livet med full fräs…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vårväder och blandade känslor…

 1. Nej det är verkligen inte lätt när ens kära djur inte mår bra 😦 Men som du säger, så nått kul måste dom ju få göra ibland 🙂 Kan nog tycka att ett spår är bättre än en kort promenad då även huvudet får arbeta lite.
  Sen är det ju självklart jätte svårt att veta vad man kan göra eller inte. Men nog kan jag tycka att det är bättre dom har 1 år som dom har kul, även om man kanske måste få lite smärtis än att leva i 5 år och bara gå och ha tråkigt.
  Hoppas verkligen nu att när ni kan simträna lite mera att det ska hjälpa gossen att må bättre 🙂

  Kram

 2. Sista bilden på fröken Gul i full fart är underbar, hon ser så lycklig ut 🙂 Gillar ju att se dina vita gullungar på bild 😉 Skönt att tims huvud blev lite trött av spåret!!! En superbra aktivering 😉 Håller med dig ge hellre lite mer värktabletter åt Tim och låt honom vara hund sen får du ju tänka på vad han gör men lite skoj/arbete behöver han för att må bra… Tycker du är jätteduktig med dina hundar !!! En bättre matte kunde dom INTE ha 🙂
  Kramizar till er alla<3
  Ps våren är snart här, då kan vi snart ses igen 😉 behöver ju vara så varmt så ni inte fryser i gästhuset!!!
  Ds.

 3. Tycker du ska låta Tim få leva ett riktigt hundliv som att spåra mm. Förstår hur du känner då jag själv fortfarande är nojig när det gäller Lukas. Man måste våga släppa lite på det o lita på sin känsla för hunden. OCH VISST är SPÅR härligt moment för dom. Att se deras glädje går inte att ta miste på!
  Härliga bilder på er alla! Krama dina vita från oss!
  kram

 4. Härligt med spårträning! Tycker du resonerar klok när det gäller Tim, han måste ha ett aktivt liv! Säger som Malin, glädjen lyser på bilderna från ALLA hundarna 🙂 Kram från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s