Tävlingslydnadskurs och träning

Igår började jag och Ina en lydnadskurs för Maggan ute på LHU. Kursen var upplagd så att man fick två pass enskilt med instruktör och sen hade möjlighet att se på dom andra. Nyttigt för Ina och mig att träna när folk tittar på oss och även bra träning för fröken studsboll att ligga och vara lugn medan dom andra tränade. Passivitet är ju inte Inas starka sida men jag tycker att hon skötte sig riktigt bra, nåt skall och pip när hon tröttnade lite men långa stunder låg hon lugnt ner utan att ”roa sig själv”. När det var våra tur tränades fritt följ och jag fick en hel del tips som jag tror kan vara användbara om att mer skilja på uthållighetsträning/detaljträning och tänka på att Ina blir frustrerad om jag bryter henne för ofta/för glatt när det inte blir rätt. Lugnt signalord för när hon gör ”fel”, försöka tänka att hon aldrig hamnar i att göra om samma sak igen utan att hon får lyckas, speciellt vid detaljträning som lätt triggar henne till att ljuda. Är dock jättenöjd över hur fint hon kämpade på under kurstillfället och hur bra hon släppte omgivningarna och behöll fokus på oss och det vi gjorde. Vi promenerade hem sen och det var en trött tjej som somnade gott.

Känns bra att vi ska gå kurs nu för jag behöver lite ny inspiration och främst motivation tror jag… det har liksom gått lite på halvfart ett tag känns det som så jag behöver an spark i baken. Tror mycket beror på att det här med Tims hälsa har tagit och tar väldigt mycket energi, sen påverkas jag nog en del av att vi äntligen går mot ljusare tider… mörkret, kylan och vintern är väl inte den mest lockande tiden att träna hund, i alla fall inte för mig.

I morse blev det ett träningspass med Jeanette och jag tycker Ina kämpade på fint även idag, tränade mest lydnad där jag tycker Ina hade en bra nivå/fokus och inga stora utsvävningar. Försökte tänka på mitt eget agerande/tonläge etc när det blev ”fel” och belöna tätt efteråt när det blev rätt och även låta henne ladda ut lite rejälare emellanåt med mer lek och belöning (varvar med godis)… Tycker det kändes ganska bra. Roligast var att se hennes drag till rutan, tror det kan bli bra med mer träning för hon tycker det är kul och det börjar fungera att skicka henne utan retning av leksak även om vi har andra bitar att jobba på. Avslutade med lite freestyle, mest fokus på ”gå runt” som jag tycker hon blir allt säkrare på, lite övergångar och avslutningsvis backa med fokus på att hon skulle jobba utan skall. Det är tydligt att vissa rörelser mer triggar henne att ljuda/skälla så det blir att nöta separat (bla backa/ upprepad snurr samt hopp).

Nu väntar kvälls/natt jobb för min del så hundarna får en lugn kväll. Imorgon är det dags för Tim att simma på Valla igen (vi var där i måndags och han simmade fint), känns bra att han får komma igång ännu mer med simmet nu. Sen är det ju bra för honom att det är milt ute nu, även om det är jobbigt med all lera och skit som dras in så är det bra för hans tassar med mjukare underlag och mindre tjäle.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tävlingslydnadskurs och träning

 1. Karin, Nanny & Ruh skriver:

  Det låter som ni haft en bra kurskväll! 🙂 Jag tror att det är jätte bra att tänka på sitt eget beteende mär det blir fel! Det är ju inte roligt för dig eller hunden att ryta till. Hästbajset i Valla vet jag skapar mykcet irritation och jag tror att det är bra att andas ibland! 🙂

 2. Kul att du gillade kursen 🙂 att bli mer motiverad när man haft /har en svacka är ju toppen!!!
  Det går ju framåt med Ina hela tiden, om du ser till hur det var förr… Både du och hon har lärt er att bli ett team<3 vilket tar ett tag när man börjar träna med en vuxen hund 😉
  Skönt med värmen i luften nu 🙂 jag mår oxå liksom Tim bättre i värme!!!
  Kramizar från oss<3

 3. Kul med kurs! Kanon med inspiration och nya träningsmål 🙂 Ni jobbade på KANON i morse, man såg riktigt att ni är på rätt linje = En MYCKET fokuserad Ina! 🙂 Tack än en gång för bra träning – guld värt!!!! Stora Kramen från oss! 🙂

 4. Gunilla o Tindra skriver:

  Du och Ina jobbade jättebra ihop. Hon är duktig – och matte likaså!!!!! Härligt att se er. Fint ekipage. Vilka framsteg ni gjort sen jag senast såg er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s