Spår x 2

I helgen har det bjudits på spår för hundarnas del, i söndags träffade jag Jeanette för att spåra och det visade sig att många människor hade samma ide då vi fick störningar av andra spårläggare, folk, hundar mm. Ina lyckades även få ett viltspår lagt parallellt med hennes spår så när hon tvekade vid en vinkel kom hon över på viltspåret och råkade hitta en rådjursklöv… det ingick inte riktigt i min planering, hmmm… Trots det tog sig alla hundarna runt till sina spårslut även om mina hade en hel del snurrande för sig.

Maya har hittat sitt spårslut

Tim väntar på belöning efter att ha hittat en pinne

Sly väntar på belöning efter upphittad pinne

Fröken bråttom… spårpåsläpp

Igår valde jag efter lite funderande att själv lägga nya spår åt hundarna för att dom skulle få lyckas bättre från början. Valde att trampa upp rutor istället för direktpåsläpp då jag ville att dom skulle få ordentligt spårfäste. Båda hundarna hade inga problem med det och för Tims del var det riktigt bra då han fick ner farten och jobbade riktigt noggrant från start. Dom fick ca 500 meter långa spår med tre pinnar vardera i, flera övergångar mellan stigar och annat och lite småkluriga vinklar för att få ner farten ytterligare (främst hos Ina). Båda hundarna gjorde en strålande insats och jobbade fint och metodiskt, plockade alla pinnar och var härligt nöjda efteråt så det kändes riktigt bra. Skönt att vi slapp konstiga överraskningar i dom här spåren, endast en joggare i Tims spår men det bekom honom inte.

Tim

Ina

Ikväll väntas lydnadskurs för Inas del, Timse får en vilodag med fokus på massage, stretch och kroppsåterhämtning för även om han känns rätt bra så gäller det att hålla efter hans skruttiga muskler och leder. Imorgon vankas det simning på valla för hans del igen.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Spår x 2

 1. Duktiga ni!!! 🙂 Tycker dina hundar var grymma i söndags som hade verkligen ”megastörning” i sina spår. Härligt att rutorna fungerade så bra & de blev noggrannare, det måste jag också testa nästa gång vi spårar. Kramis!!! 🙂

 2. Vad duktiga dom var både Tim och Ina som löste sina spår trots all störning 🙂 Kan tänka mig att det var många som passade på att ut och spåra när dom var långlediga i det fina vädret.
  Det är väl nått som jag saknar nu när man bara är ledig helger att kunna åka ut i skogen och lägga spår en vardag när det inte rör sig lika mycke folk i skogen.
  Fina bilder som vanligt på dina fina vovvar 🙂

  Kram

 3. Kicki skriver:

  Härligt med spår…kul att de gick bra trots en del störningar…får se om de blir nått spår i helgen för fröknarna…e ju inget vidare väder ute och ska väl inte bli heller i helgen…ha de gott!! kramiz

 4. Vilka lyckliga hundar du har!!! Spår!!! Tycker du ger dina hundar allt och får dom att må som prins/sessa. Smart att du la rutor för att få en bra start!
  Inte så dumt att variera med det!
  Ha en bra helg så ses vi snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s