Fyskoll

Idag samåkte jag ihop med Jeanette ner till Norsholm för en fyskoll av våra tjejer. Eftersom Ina snart fyller sju år och i dagsläget tränas skapligt aktivt så tyckte jag det skulle kännas skönt att göra en liten koll av henne. Jag har ju själv märkt att hon ibland kan kännas något stel över ländrygg/korset och ofta väljer galopp när hon är lös och det är ju skönt om man kan mota olle i grind innan man ådrar sig större spänningar eller i värsta fall skador. Känns som att det räcker med Timse och all rehabilitering och underhållning som han kräver med sina dåliga leder och vinklar.

Även om jag tycker att Ina har känts ganska fräsch så var jag lite nervös, man vill ju alltid att ens hund ska må så bra som möjligt. Ina var jätteduktig hos Marie, visst skällde hon lite först i början innan hon kom till ro men rätt fort accepterade hon att det klämdes och kändes och jag tycker hon klarade det hela riktigt bra med tanke på hur osäker hon varit förr. Ina reagerade lite vid palpation av ländryggen, framförallt på vänster sida men visade ingen uppenbar rörelsenskränkning. Fick råd om att stretcha sidorna på henne och jobba med novafon och massage för att mjuka upp henne.

Ina stod snällt stilla och lät sig kollas… om än med köttbullsmuta från matte 😉

Eftersom Ina även har en ganska säregen sittstil ofta när hon vilar då hon gärna sätter sig på skinkan och vinklar under och ut vänster ben så kollades även hennes knä lite extra. Hon fick röra sig utomhus (alla gångarter) och sen på löpband (i skritt och trav) och hon rörde sig bra, även efter provokation av vänster bak så det verkar inte vara något att bekymra sig över, skönt!

Inas säregna sittstil…           

 

Ina är mer musklad baktill än framtill vilket jag ju vet om, till viss del beror det nog på att hon när hon går lös främst väljer att röra sig i galopp, hon är ju inte riktigt så ”travande” av sig som många schäfrar annars är. Fick därför tips om att jobba med henne i trav (ex genom jogging/cykling) för att få henne att röra sig i alla gångarter mer och även stärka ryggmusklerna genom att lägga in pass med klövjeväska. Måste även bli bättre på att hålla hennes klor kortare så hon rör sig rätt och inte får problem med tår och tassar.

På det stora hela kan man väl konstatera att Ina är rätt så fräsch ändå för sin ålder och den träning hon gör. Känns ändå skönt att kolla av henne och få lite tips på hur man ännu mer kan hjälpa henne att hålla sig i bra form så hon får leva ett förhoppningsvis långt och härligt liv.

Passade på att boka en ny koll av Timse med om ett par veckor, han har ju varit utan smärtlindring nu ett tag och även om han känns ok är det skönt att få en riktig koll av honom eftersom jag inte har samma kunskap och lätt kan bli lite hemmablind.

Vill ju bara att dom ska få må bra, mina finaste fyrbenta vänner!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fyskoll

  1. Det var mycket skönt att vi åkte tillsammans och gjorde fyskollen, tack för att du var så förstående trots mina knäppa nojor 😉 Härligt med Ina som trivdes med att bli stretchad & genomgången 🙂 GRATTIS till en sådan fräsch 6.5 årig dam (ändrat åldern ;-)) Vi får som sagt hjälpa varandra så alla hundarna är i tipp, topp, trim!! Kram!

  2. Vad skönt att hon var så hel! 🙂 Vet ju att du gått och gruvat dig lite för att kolla henne, men nu vet du ju att hon sitter ihop ungefär som hon ska!

  3. Ja nog är det nyttigt att gå och kolla hundarna lite då och då. Skönt att det bra var bra med Ina, bra att även få lite träningstips 🙂

    Kram

  4. Fina Ina i bra kondition är din förtjänst. Skönt med kontrollen och att ha fått några träningstips att jobba vidare med. Krama dina vita från oss!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s