Cupvinnare :)

Den här veckan har varit ganska tråkig för hundarnas del då jag fått ändra mina arbetstider pga sjukdom på jobbet så jag har jobbat mer dag än jag brukar vilket gjort att dom fått vila mer än vanligt. Igår tog jag dock med mig Ina för att vara med på sista delen av lydnadscupen på Linköpings BK. Jättenyttigt att få möjlighet att träningstävla och likt sist försökte jag göra det så tävlingslikt som möjligt med bara muntligt beröm för Ina mellan momenten och sen desto mer bus efteråt. Ina var rejält pigg efter den lugna veckan och vi fick startnummer ett så jag var lite orolig att hon skulle tagga igång för mycket och ”tappa huvudet”.

Platsen gick bra, jag är jättenöjd över Ina som låg lugnt trots att hunden bredvid började äta gräs och ålade en bit samt att hunden bortanför den reste sig. Ina vred på huvudet någon gång och kollade upp mot klubbstugan där det var en del liv och rörelse men låg stabilt med resten av kroppen.  Även tandvisningen satt hon tyst och stilla trots att jag märkte på henne att hon var lite laddad.

På resterande moment kämpade hon på även om det märktes på henne att hon var lite het emellanåt då hon gränsfall ljudade och tenderade att ha startskall, hon var långt fram i början av linförigheten men avslutade riktigt bra för att vara henne. I transporterna var hon rejält långt fram så det måste vi verkligen jobba på! Jag var tveksam om hon skulle bli för störd och missa momenten men hon gjorde både läggande och ställande trots att hon var så ”på” vilket ändå gjorde mig riktigt glad, hon valde att lyssna och hon kämpar på och var obrydd av kommenderingen från ”tävlingsledaren”. Inkallningen var bra, apporten tyckte Ina var lite äcklig såg jag på henne så hon  tuggade tyvärr men hon höll den ändå. Vid hoppet stod en påse/väska ett par meter bredvid och jag såg att Ina sneglade ditåt (fröken nyfiken!) så jag valde att ge ett extra fot kommando vid ingången för att hjälpa henne vilket fungerade bra. Är så glad över att hon faktiskt valde mig istället för den spännande väskan… en svår störning för fröken gul då väskor för henne betyder belöning/kul saker på gång.

Vi har en hel del att jobba på men det var intressant att se att Ina trots allt klarar av att jobba när hon är så pigg som hon var idag och att hon även om vi hade en hel del missar klarar av att samla ihop sig och genomföra flera moment utan att ”fara i taket” och börja roa sig själv. Det viktigaste är ju ändå att hon har roligt och jag tycker hon blir allt mer avslappnad i ”tävlingslika” situationer.

På skoj kommer gårdagens bedömning här:

Platsliggande 10

Tandvisning 10

Linförighet 7 – Långt fram, släpper i vändning, nosar

Läggande 9 – Långt fram i transporten

Inkallande 10 – Bra

Ställande 8,5 – Långt fram i transporten, något steg i ställandet

Apportering 7,5 – Tugg

Hopp över hinder 9,5 – Extra kommando vid ingång

Helhetsintryck 10

Summa: 178p

Då detta var sista gången på lydnadscupen räknades även resultatet ihop (bäst i snitt av tre tävlingar) och Ina lyckades lite oväntan för matte med att bli Cupvinnare! Även om det bara är en kul grej så känns det faktiskt ganska gott att tokiga fröken gul kämpat på så fint efter hennes förutsättningar… Rom byggdes inte på en dag men det känns som att vi helt klart är på väg åt rätt håll…frågar ni Ina så var det bästa med kvällen påsen med leversnittar som hon vann… mycket uppskattat 😉

Tack Linköpings BK för en trevlig och välarrangerad träningstävling/cup!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Cupvinnare :)

 1. STORT GRATTIS!!! Duktiga ni! ❤ ❤ ❤ Suveränt jobbat att hålla ihop en laddad Ina 🙂 Ni är grymma!!! Grattiskramar från oss 🙂

 2. Vad kul att dom anordnar träningstävlingar hos er 🙂 Och super kul att du och Ina vann 🙂 STORT GRATTIS till er, jätte kul att det gick så bra 🙂
  Så nu är det bara ut och och tävla ”på riktigt” snart då.

  Nej ha ont i ryggen är inte kul 😦 Trodde det skulle gå över av sig själv med lite ipren men det ville inte alls. Inte konstigt med tanke på att det satt så hårt och jag måste tillbaka igen nästa vecka.

  Ha en skön fredag och helg 🙂
  Kram

 3. Kasper skriver:

  Jag vill minsann också gratta. 🙂

 4. Karin skriver:

  Grattis! vad roligt att allt tragglande börjar ge igen! Duktiga ni är!

 5. Grattis! Vad roligt! 🙂

 6. GRATTIS!!!!!!!! Va duktiga ni är 🙂

 7. Kicki skriver:

  Grattis!! Va kul!!

 8. STORT GRATTIS till cupvinsten!!! Snyggt jobbat av dig och Ina!
  Stort Grattis än en gång! Kram från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s