Oflyt!!!

Just nu verkar vi vara inne lite i en otursperiod… Inte bara för att Tim haft ett litet bakslag fysiskt (även om han just nu verkar må skapligt) utan för att i torsdags lyckades hundarna dra omkull mig på en promenad…kombinationen halt blött gräs, dåliga skor och en Timse som drog igång både sig själv och Ina resulterade i att jag gjorde en bakåtvurpa och kraschlandade på skuldrorna utan att ha en chans att ta emot mig. Har sträckt mig rejält och har ont  skuldror, nacke och axlar 😦

Jobbade igår vilket inte gjorde saken bättre men idag hade jag en snäll kollega som gick in så att jag fick vara ledig och kurera mig. Det har i alla fall inte blivit sämre så det är ju bara mjukdelarna som tagit stryk men jag känner mig lite som jag gått genom en mangel… suck! Ibland är dom billiga ens fyrbentingar när dom gör såna saker, Timse som annars alltid är så snäll och lätthanterlig…men, men… så kan det gå, även han kan vara en huligan ibland.

Dessvärre kommer ju en olycka sällan ensam och i torsdags kväll blev Ina helt plötsligt rejält halt på vänster bakben när Jonas var ute och rastade henne. Det visade sig att hon lyckats skrapa upp en trampdyna rejält 😦 Inget djupt sår men dessvärre är hela yttre lagret avskavt så det tar nog ett tag att läka.

Aj, aj tassen 😦

Ett riktigt tråkigt ställe att skada eftersom det sitter så dumt och ömmar så fort hon rör sig. Igår var hon riktigt ynklig och ville knappt sätta ner tassen alls men idag fick jag efter lite pyssel till ett bättre tassbandage som även blev lite stötdämpande så nu rör hon sig lite bättre även om hon fortfarande är öm och haltar.

Ina tycker mäkta synd om sig själv pluttan!

Dessvärre gör ju inte regnvädret och blötan det hela bättre, just nu kör vi med dubbla plastpåsar på dom korta rastningsrundorna hon får nöja sig med just nu. Ska dock försöka få tag i någon sko eller bättre bandage sen så att jag kan skydda tassen ännu bättre så det läker ut ordentligt när hon kanske kan få röra sig lite mer framöver.

Annars har vi mest vilat jag och Ina, ingen av oss är i toppform just nu och Ina som annars på dagarna gärna ligger för sig själv och vilar vill vara nära, nära matte…. Lilla gumman!

För övrigt har vi tre hundar här hemma nu då pappa just opererats för diskbråck så Zingo kommer att bo hos oss ett tag nu, lite taskig tajming kanske (även om det såklart är skönt att han fått sin operation) då jag åker iväg på söndag och blir borta 1½ vecka. Jag ska nämligen ha semester och åker iväg med en kompis till Kanarieöarna, ska bli väldigt skönt men det var ju lite oturligt att just det här med ryggont och tass skada skulle komma just nu…. suck!

Grabbarna grus verkar i alla fall må skapligt efter deras förutsättningar så det är skönt, bilden nedan är från förra veckan då vi var ute i skogen.

Nåväl, får väl hoppas att oflytet vänder nu och vi kan få ha lite flyt och flow med saker och ting när jag kommer tillbaka.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Oflyt!!!

 1. Vilken otur ni har haft. Hoppas verkligen att det vänder nu! Tycker ni haft tillräckligt av otur. Ha rädd om dig o känner du minsta grej från nacken måste du söka hjälp. Stackars Ina med, såg inte skönt ur. Tycker du löser det mesta med bravur 🙂 Önskar dig också en också helg och en rejält skön semester. NJUT O KOPPLA AV 🙂
  Kram!

 2. Håller med vilket oflyt 😦 Som sagt sök hjälp hos doktor om du inte blir bra i nacke/rygg, Kan bli tok om oturen är framme!!! Hoppas på snabb bättring för både dig och Inafina 🙂 Och din pappa med 😉 Stackars er, inte lätt med så många skadade!!! Hoppas du är något sånär till semestern!!! Ta det lugnt och njut 🙂 Bandaget till Ina såg fint ut, men en vattentät sko är lättare att ta på och av, tänker på Jonas som ska sköta henne medan du är borta… Kramar från oss<3

 3. Kaspers matte skriver:

  En olycka kommer sällan ensam, sägs det ju. Och så är det ju hos er nu, verkligen just oflyt!
  Stackars dig och stackars Ina, den där tassen såg inte rolig ut!
  Hoppas i alla fall att du kan njuta av din semester. Sedan kommer du hem med nya krafter och sedan reder alltsammans upp sig, och allt känns bättre igen.
  *Du är så himla duktig med dina hundar!*

 4. Inte kul alls med skadade trampdynor 😦 Vinja har också skavt av en del av sin ena trampdyna 😦 Jag har hittat en kanon sko som även är fodrad och tycker jag sitter jätte bra. Den heter Muttluks och är röd och svart. Här funkar den kanon 🙂

  På Vinjas tass så använder jag streptocilinsalva och nått som heter Kolonialt Silver om du hört talas om det. Det hjälper till att hålla såret rent och läka det. Änvänder även tjärsalva.
  Om du skulle vilja använda Silver men inte har det hos er så kan jag köpa en sprayflaska här och skicka till dig. Bara du hör av dig så jag vet.

  Lycka till med tassen nu 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s