Heelwork träning med två gummibollar…

Idag träffade jag Linnea i valla för lite htm träning. Båda mina hundar var lite övertaggade och bitvis var det som om dom hade haft studsbollar under tassarna men bitvis gick dom också riktigt bra. Härligast var trots allt deras attityd!, så glada och så sugna på att jobba, men smått stålliga 😉

Inget är som väntans tider…

Linnea och Norrie

Zumi

Det känns lite ovant att se Timse så oerhört taggad på att jobba, han som förr var rätt lätt att ha med sig vid sidan av planen och fann sig i det har börjar ligga och ladda och stöka runt som aldrig förr. Samtidigt kan jag inte annat än tycka att det är lite roligt att se hur gärna han vill jobba och vilken energi han bjuder på.. sen är han ju ringrostig så han behöver lite påminnelser ibland för att inte sväva ut och hitta på annat.

Herr otålig!!

suck är det aldrig min tur…

Ina är ju allt som oftast mycket ös i på träning men jag tycker ändå att hon allt oftare väljer att lägga energin på rätt saker nu för tiden mot förr då hon var enormt splittrad och kunde roa sig själv för minsta lilla. Tyvärr ljudade och skallade hon en hel del idag och framförallt vändningar på stället och backa har en tendens att dra igång henne. Annars jobbade hon dock fint och jag tycker ändå hon börjar bli säkrare på dom positioner vi jobbat med och övergångarna känns renare. Hon klarade mycket störningar av hundar, cyklister och kopiösa mängder joggare idag så det känns riktigt bra med tanke på hur svårt hon haft för att släppa omgivningen förut.

Bilderna nedan från dagens träning är tagna av Linnea Björk Timm:

Ina var liiite taggad, fröken studsboll 😉

tränar ”sidan”

Vår nyaste position vi håller på och lär in, hoppas kunna ha den i klass två programmet

Timse i sitt esse, herr piggelin!

Woohoo hon sa nog det magiska ordet… Timse gillar sin belöning 🙂

Tjoho, booooleeeen…. min, min, min….

Dagens träning resulterade i alla fall i att jag troligtvis har en låt till Tims htm så vi kan börja jobba lite mer strukturerat, jag hoppas i alla fall att den ska passa. Det känns lovande. Vad gäller Ina så vacklar jag fortfarande lite i vilket grundtempo jag ska satsa på för att hon sen ska klara diverse vändningar och tempoväxlingar… inte helt lätt eftersom hon är rätt snabb i sig själv men samtidigt lätt triggar igång både om det går för fort eller för sakta. Får känna mig för lite och kanske leta fram filmkameran för att själv kunna se ”utifrån” hur hon rör sig i olika tempon.

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Heelwork träning med två gummibollar…

 1. Tack för komentaren i min blogg 😉 Klart jag ger alla kramar, saknar er oxå!!! Tack och lov för bilderna i din blogg 🙂 Du är dessutom duktig på att både uppdatera och skriva och berätta vad ni gör… Älskar dina bilder ❤ som du vet :))))
  Längtar till vi ses igen!!!
  KRAMIZAR från oss<3

 2. Sara & Zombie skriver:

  Härligt att Tim mår bättre! Det ser ut som ni haft en härlig dag. Är du sugen på att ses nåt nästa vecka? 🙂 Kram

 3. Helt rätt!!! Var glad för dina två arbetssugna ”studsbollar” 😉 Det är ett bevis på att de tycker träna & samarbeta med dig är en höjdare 🙂 Kul att du hittat låt till Tim, du kommer säkert på ngt passande till Ina. Kramiz! 🙂

 4. Vad härligt med lite träning i det fina vädret 🙂 Roligt att det går så bra för både Ina och Tim 🙂

  Fina bilder som alltid på dina sötnosar 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s