Lydnadskurs… att lägga energin på rätt saker!

Det har varit väldigt ont om bloggande på sistone… hundarna är dock inte bortglömda utan vi har hunnit med diverse träning och promenader men tiden och orken har inte riktigt funnits till att blogga. Idag var det dock dags för Ina och mig att börja lydnadskurs vilket känns jättekul! Vi har förmånen att samåka med Jeanette och därför kunde vi nu gå en kurs som inte var i närheten utan i Motala hos Ditte Andersson (http://www.ditteshundkurser.se/). Kursen känns väldigt bra upplagd och individanpassad där varje ekipage får egen tid och man har möjlighet att titta på de andra vilket i alla fall jag tycker är väldigt lärorikt och kul, speciellt när man blandar olika hundar/förare som befinner sig på olika nivå… alltid kan man plocka några godbitar här och där.

Idag blev det en hel del väntan för Ina och hon fick ligga i sin metallbur i ena hörnet av lokalen där kursen hålls. Hon överraskade mig positivt med att vara lugn och mestadels tyst, ngn gnäll ibland men hon hakade inte på när de andra skällde vilket känns kanon för att vara Ina som ju gärna vill ha koll på sin omgivning. När det var vår tur blev det ett pass tasstarget  där jag fick en del tips om lugna belöningar för att få ner henne lite i aktivitetsnivå eftersom hon lätt trissar igång och då även ljudar mm.Tycker Ina var duktig som jobbade i ny miljö och hon har bra fart/är rak… Nu ska vi bara få till stadga och på sikt ett ”stopp ord”.

En stor del av vår tid gick åt till att fokusera på Inas förmåga att lägga energin på rätt saker, att hitta en ”av knapp” och att kunna varva ner (och att matte ska lära sig att inte luras till att ge henne uppmärksamhet som får motsatt effekt). Fick en hel del olika tips som jag ska nyttja både i vardag och framöver i träning för att slippa hamna i frustrationssituationer med henne och få henne att hantera sin stress. Hon är ju en högtempererad individ och det känns väldigt skönt att diskutera våra grundproblem och få tips på hur jag kan jobba med henne utan att det finns en massa ”förutfattade meningar” om hunden. Känner mig riktigt pepp att jobba vidare, för ju mer vi kan hantera grunder och hitta en bra form för samarbete ju mer kan både jag och Ina  lägga energin på rätt saker.

Min stålliga men ack så goa duracellkanin!, undrar hur man tar ut batterierna… 😉         

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Lydnadskurs… att lägga energin på rätt saker!

 1. Kul att vi ÄNTLIGEN hittat en rolig kurs att gå tillsammans 🙂 Ina skötte sig kanon i den nya miljön! Tycker ni fick många intressanta & värdefulla tips, det ska bli spännande att följa utvecklingen. Tror det kommer bli grymt bra! 🙂 Kram!

 2. Karin skriver:

  Vilken skoj leksak Ina ser ut att ha! Vad är det för något?

 3. Det där kommer bli superbra!! Kul att kursen är bra o så givande :). Du kommer absolut hitta rätt knapp som får er att ta stormsteg. 😀
  ha en bra vecka!
  Kram!

 4. Sara & Zombie skriver:

  Vad kul med lydnadskurs och att det var så givande! 🙂 Kram!

 5. Vilken bra lydnadskurs ni gått på :-). Kanon att få en massa bra tips 🙂

  Kram

 6. Ser ut som om Ina har en Kong Wubba som man ska ha i sjön – i så fall har jag en likadan fast grön! Aldrig att jag har tagit den i min mun – den är ännu en sån där onödig grej som matte har trott att jag skulle tycka om… visst är det synd att hon inte alls förstår mig… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s