Tims första titel :-)

Idag har jag och Tim spenderat en lång dag ute på LHU där det var dags för ”Vårfrossa”, en dubbeltävling i heelwork och freestyle. Eftersom Tim har varit i för honom fantastiskt fin form fysiskt det sista var därför anmäld till hela fyra starter med förhoppningen att han kanske skulle kunna lyckas ta något uppflytt (eftersom vi bara behövde ett per klass för att få diplom).

Först ut var HtM I A och Tim gjorde en jättefin insats och bjöd på en härlig attityd trots att jag var rädd att tappa honom först då han började nysa… Det hela gick vägen och vi tog vårt efterlängtade uppflytt på 24,05poäng och slutade på en fjärdeplats och därmed Tims första titel någonsin (HTM1). Känns förbaskat bra faktiskt med tanke på hur sporadiskt jag kunnat tävla Tim. Min finaste grabb!!

Domare var Marianne Ericsson och Johanna Lehman och vi fick följande bedömning:

Utförande:7,9 (7,6 +8,2)

Programmets planering och kvalitet: 8,05 (7,6 + 8,5)

Tolkning av musik: 8,10 (7,5 + 8,7)

– Snyggt jobbat. Fina positioner & bra fokus 🙂 /- Snyggt prydligt & rent :), Glider ut lite i pos 5 i övrigt fin kontakt och bra pos. Utmärkt planering & tolkning.

Nästa start för dagen var i freestyle och tyvärr strulade vår start (igen!) och Tim gick upp och in till mig, efter det var han lite off så det höll såklart inte hela vägen. Trots det så är jag nöjd över att Tim inte ”gav upp” helt utan ändå gick att få tillbaka och fortsätta jobba (eftersom vi så ofta brutit varje gång det blivit fel).

Vi slutade på 21,2poäng (plac 9/15) och domare var Johanna Lehman och Marianne Ericsson bedömningen löd så här:

Utförande: 7 (7 + 7)

Programmets planering och kvalitet: 7,05 (6,9 + 7,2)

Tolkning av musik: 7,15 (7 + 7,3)

-Fint program. Lite okoncentrerad & några missförstånd som gör att planering och tolkning blir lite svårt att se. Fantastiskt gulligt 🙂 /- Fint jobbat nästan hela tiden 🙂

Lägger upp filmen från hans start även om det inte är så tjusigt mest för att det är bra för mig själv att se

Vår andra htm start valde jag att gå in med målet att ha roligt samt testa lite nya övergångar och lägga in en extra position (vi hade ju redan tagit det uppflytt vi behövde för vårt diplom så därför kostade jag på mig att inte ta det så ”allvarligt”) Tim bjöd även nu på en riktigt fin attityd men jag snurrade till de en hel del och lyckades till och med säga fel kommando så det blev en del missar och inget bra flyt. Vill dock poängtera att det inte var Tims fel, han gjorde verkligen så gott han kunde utifrån dom förutsättningar jag gav honom. Min duktiga skrutt! Har tyvärr inte den här starten på film vilket jag tycker är lite synd, inte för att den är något att skryta om men det hade varit kul att se hur det såg ut ”utifrån” och framförallt hur Tim rörde sig.

Vi slutade på 21,6poäng (plac 8 av 12) och domare var Anita Axelsson och Inger Hillskog Roth och vi fick följande bedömning:

Utförande: 7.05 (7,2 + 6,9)

Programmets planering och kvalitet: 7,35 (7,5 + 7.2)

Tolkning av musik: 7,20 (7,4 + 7)

-Härlig hund med god attityd. Trist att det hackar. Fin kontakt och samarbete. /- Bra kontakt 🙂 Lite för många missförstånd. Jobba på dina positioner.

Dagens sista start i freestyle var Tim för trött och gick upp redan i starten så jag valde ganska omgående att bryta och diska oss, gå av planen och sätta mig en stund precis bredvid plan och bara ge honom godis i lugn och ro. Därefter tog vi med oss ”svansbollen” och gick en promenad med mycket bus och lek. Det som trots allt gör mig glad är att Tim på promenaden var på gott humör och inte kändes ”låg” och jag hoppas att han inte kände någon besvikelse från sin mattes sida. Är trots allt bara glad att vi kunde vara med och att Tim ändå kämpade så fint trots många starter. Min snälla, goa, kloka Timsevimse!!

HTMI Vita herdens Tim 😉       IMAG1040

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tims första titel :-)

 1. Kasper skriver:

  Hehehe, nu blev jag extra stolt över att vara din miniatyr… Fast det är jag egentligen alltid. Extra stolt, alltså… 😉
  Glad blev jag också. för din och framförallt för din fina, fina mattes skull.

 2. Oj va kul!!!!!! GRATTIS ❤ Härligt att du och Tim fick en titel det är ni verkligen värda 🙂 Bra jobbat, så kul att Timse klarar att tävla, men det viktigaste är att ni är ett sånt fint team ni två och att ni har skoj ihop!!! Trots Tims problem… Tur han har dig som matte ❤ Kramar från oss ❤

 3. Karin skriver:

  Stort grattis till HTM1! Vilken är position 5?

 4. STORT GRATTIS!!!! 🙂 Härligt att humöret var på topp & att ni trivdes inne på plan 🙂 med tanke på att du inte alltid kan träna han kontinuerligt samt bara tävla sparsamt SÅ är det en mkt välförtjänta titel!!! (som ni tagit för länge sedan med andra förutsättningar) Ni är bäst! 🙂 Kram från oss!

 5. Grattis till HtM1 😀 Bra jobbat!

 6. STORT GRATTIS till alla fina resultat. Kanonbra jobbat av er BÅDA!!!
  Fina Tim! Ge en extra GRATTISPUSS i efterskott!

  Ha en bra vecka o njut av era resultat nu!
  Kramar

 7. Tack, och grattis själv 🙂 Tim ser väldigt stolt och nöjd ut på bilden. Ni fick ju med er ett uppflyttningspoäng och en titel, så han vet nog att han gjorde matte nöjd 😀

  Vilka fina poäng ni fick av Johanna! Hon tyckte helt klart mycket bättre om erat program än vårat. Fast jag har en känsla av att hon gillar fina program, och det visade ni verkligen upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s