Magplask nummer två…

Jag är skapligt trött i huvudet efter helgen så det här inlägget kan nog bli lite rörigt, igår gjorde jag och Tim nämligen årets andra tävling och ännu en gång blev det ett rejält magplask!

Vi åkte upp  i fredags till Stockholm ihop med Erika och Lilith då vi skulle tävla på lördagen i Haninge hundhall. Att vi åkte upp redan dagen innan berodde på att Erika skulle hämta valp efter tävlingen så jag och Erika bodde över hos hennes uppfödare så att dom hann umgås lite och skriva papper mm i lugn och ro. Måste ännu en gång ösa lite extra beröm över Tim, vi bodde i en gäststuga och Tim fann sig så snällt i att vara där. Det är skönt att han numer är så van vid Erikas två tidigare mopsflickor att han kan mingla lös med dom utan bekymmer när vi är iväg. Tyvärr sov dock inte jag så bra eftersom jag är extremt lättväckt så jag var rätt seg när vi skulle packa oss iväg till tävlingen.

Väl på plats på tävlingen insåg jag att det skulle bli en grymt lång dag då vi behövde vara där redan till första klassen och Tim inte skulle köra fören senare på em/kvällen. Vi fick plats att ha hundarna i en box i hunddagisdelen som ligger precis intill planen och jag tvekade om jag skulle ha honom inne eller i bilen men valde ändå inomhus då jag ville ha lite koll så han inte blev kall. Tyvärr var nog det ett ganska dåligt val då det blev en enormt lång väntan för honom då det tog nästan 9 timmar innan det var Tims tur att tävla. För Tim är det svårt då det var mycket liv och rörelse hela dagen samt att dom låg och hörde musiken mm  och han är inte så van att ligga i bur och vänta. Jag är inte den som vill skylla dåliga tävlingsresultat på omständigheter men trots allt tycker jag nog att vi hade lite otur då Tim även halkade i trappen in till hallen när jag skulle rasta honom, inte bara en utan två gånger varav ena gången rasade han ganska illa trots att jag höll honom bakom mig. tack och lov inga skador men det gjorde att Tim tyckte det var obehagligt att gå där av förklarliga själ då trappen var läskigt hal för honom. Jag ville därför inte gå med honom i trappen i onödan vilket gjorde att vi inte fick någon bra uppvärmning som vi ju annars brukar göra utomhus.

Planen i sig var riktigt fin med bra underlag, dock bestod ena långsidan av publik/fik och andra långsidan av stora fönster och en stor spegel och staket mot uppgången/trappen på ena kortsidan så det var rätt mycket som hundarna kunde störas av. Man fick gå genom publiken och fiket innan man kom till en liten uppvärmningsyta där man kunde värma medan ekipaget före var inne. Helt ok plats inne i uppvärmningsytan men eftersom det var precis vid tävlingsplanen så kunde man ju inte belöna som man ville av hänsyn till den tävlande. Tim brukar ju annars få busa med pipbollen och taggas igång rejält men nu vågade jag bara belöna med godis, inte det optimala när man är trött efter många timmars väntan.

När vi klev in på planen kände jag att Tim var trött, riktigt trött! Så här i efterhand kan jag ju konstatera att jag kanske helt enkelt skulle ha brutit och gått av planen redan där men samtidigt behöver både han och jag tävlingsträning. Vi hade extremt många missar, ett par övergångar som inte gick alls och Tim sackade i alla positioner… Halvvägs genom programmet funderade jag på att bryta men det känns samtidigt inte bra att gå av planen när han känns så loj så att det sätter sig hos honom att på tävling är det ”jobbigt”. Vi körde därför klart och mot slutet gav jag upp alla försök att göra som planerat och tog in Tim i ett slalom och sen fick han  avsluta med ligga/skäms vilket han ändå utförde, När vi var klara satt jag kvar lite på huk och klappade honom innan vi lämnade planen och även om han var trött så upplevde jag honom inte som ”tryckt” när vi klev av och jag hoppas verkligen att det inte var så. Jag fick det hela filmat och på filmen ser jag en grymt TRÖTT och ofokuserad Timse, men jag upplever honom inte som riktigt lika miljöberörd/tryckt som han var förra tävlingen men såklart känns det väldigt tråkigt att inte kunna få avsluta bättre.

Vi skrapade ihop 20,35p på vår start och lägst hittills vilket inte är förvånande med tanke på att det gick som det gick… tycker nog att vi fick mer poäng än vi förtjänade.Skulle vara kul om vi någon gång kunde sätta programmet som det är tänkt så jag vet om vi är helt ute och cyklar eller om det är värt att jobba vidare med. Lite svårt att ta till sig kommentarer när vi inte gör det som planerat alls.

Vi fick följande domarkommentarer: –Bra användning av tempoväxlingar! Du har många positioner med vilket är bra. Tyvärr lite okoncentration idag. Snygg position nr 1. Bra jobbat & fortsätt 🙂

Tydliga hjälper i alla positioner utom i pos 1. Missar hålla position i samtliga. mindre bra övergångar. Höga kommandon i slutet. tajmar stundtals musiken bra! önskar fler positioner för maxbetyg.

Efter att vi gått av planen tog vi oss in till dagiset igen och Tim fick äta godis och sen satt jag bara hos honom en stund. Vi tog oss sen ut och jag gick bort en bit så Tim kunde få strosa lös lite och sen fick han lite mer gottis innan han fick komma till bilen och vila.

Vid det laget hade jag sån huvudvärk så det var nog inte bara Tim som var helt ”kaputt” efter 9 timmar i den miljön…. jisses…  Jag var rätt deppig efteråt, inte på något sätt på Tim för trots allt är jag väldigt stolt över honom, vad han kämpar och försöker!! Han kunde lika gärna dragit av planen och vägrat försöka eller bara stått helt still utan att röra sig. men deppig för att jag inte gav honom en ännu bättre upplevelse! Om det är någon som behöver blir bättre så är det hans matte, jag behöver hitta rätt sätt att hantera helt miljön, rätt uppvärmningsrutiner mm. Jag känner mig lite vilsen bland alla duktiga klass tre ekipage som har sån koll på allt runt ikring, jag och Tim är fortfarande så gröna eftersom han trots sin ”höga” ålder inte har så stor tävlingsvana genom åren. Men även jag kan känna mig vilsen och lite malplacerad så är det trots allt fantastiskt vad mycket trevliga medtävlande det finns! Det är dom där genuint goa människorna man träffar som gör att man blir så inspirerad och att se alla härliga ekipage som lyckas behålla den där härliga glädjen på plan.

Jag fick en bild på oss som får summera det hela, en trött grabb som försöker men tappar en halv längd i position, trots allt världens goaste trollunge!1621975_10153875401290430_1085732296_n

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Magplask nummer två…

 1. Karin skriver:

  Jag hejjar på er! Ni är både coola och duktiga!

 2. Erica skriver:

  Jag förstår dig, kämpar också med det eftersom jag är så ny och grön inom tävling. Det är så inspirerande att läsa om era steg eftersom jag hoppas kunna följa i era fotspår en vacker dag. Just nu känns det dock som att vi aldrig kommer bli redo att faktiskt tävla! Jag har (ve och fasa) anmält mig till att utbilda mig till freestyleinstruktör i slutet av mars så jag hoppas det är ett av dom stegen som kommer ge en rejäl push =)

 3. Erica skriver:

  Ja om det fanns fler tävlingar i närheten hade jag nog vågat mig ut, nu känns det som ett sådant ”projekt” med att åka bort och boka hotell 😉 Hihi inga undanflykter där inte! Det är tur att det finns kloka personer som du som kan få mig att fundera på att lämna tryggheten och chansa lite för det är som du säger svårt att träna tävling. Jag tycker vi är modiga som vågar utbilda oss vidare, det är i vart fall ett steg i rätt riktning. Inte främst för att bli instruktör utan för vår egen skull och som en del av en resa. Borde inte du gå, jag tror du hade kunnat bli en fantastisk instruktör!

  Här är den vi ska gå: http://www.anitaaxelsson.se/?p=5078

 4. senapshund skriver:

  Åh så roligt! Men såg på facebook idag att det fanns två platser kvar för förare med hund (tror det är samma kurs), kanske kan vara värt att kolla på?

 5. Förstår att det känns jobbigt för dig när det inte blir som du tänkt!!!
  Men du har ju bra insikt i vad som påverkar er negativt och positivt så var nöjd med er prestation!!! Ni genomförde ju trotts allt och blev en erfarenhet rikare 🙂 Jag tycker ni är så duktiga!!!
  Blir så glad över att Timse och du gör något som ni gillar ihop, nu är ni verkligen värda att lyckas!!! ❤ Vi håller alla tummar och tassar vi har, för er!!! KRAM ❤

 6. starsweepers skriver:

  Det är inte lätt att förbereda & planera ”rätt” alla gånger. Nu är du en erfarenhet rikare som du kan göra ngt bra av på framtida tävlingar! 😉 Ni kommer igen! ❤ Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s