Vilken vårvecka!

Vilken skön vecka det har varit, soligt, skapligt varmt för årstiden och underbara vårvibbar! Vi har försökt njuta lite extra och vara ute och mysa, härligt att få lite ljus. I måndags blev det ett simpass för Tim på Norsholm hundrehab medan jag passade på att köpa mer simtider. Han är som alltid lika nöjd när han får simma och det känns skönt att han än så länge jobbar på fint med hela kroppen. Jag är ganska säker på att han inte skulle kunna ha varit så aktiv som han varit utan all den friskvård han fått och även om det känns motigt ibland att alltid planera och prioritera den delen för det tar mycket tid sammanlagt så är det värt varenda minut så länge det gör att han får må så bra som han ändå gjort nu rätt länge.

IMGP9260

I tisdags efter att jag vaknat till på em efter nattjobb fick vi besk av Linnea och Melker. Vi tog en skön promenad bort till kohagen och Ina och Melker fick njuta av varandras sällskap. Ina som ju inte får leka och busa speciellt mycket med grabbarna här hemma längre pga skaderisken då hon är rätt fysisk och betydligt kvickare än dom trivs så bra med Melker eftersom han ju är lite ”stadigare”. Dom funkar fint ihop även om det kan se lite bryskt ut emellanåt. Skönt att ibland bara få låta dom vara hundar och umgås utan att jag måste passa varenda steg så det inte blir för mycket.

IMGP2884

IMGP2899

IMGP2927

IMGP2934

IMGP2921

IMGP2889

Det var en viss dam som fick besöka duschen efteråt…IMGP2964

I torsdags var jag och Tim och genrepade inför morgondagens tävling, tyvärr gick det väl inte som man önskar att genrep ska göra utan vi hade en del strul och missförstånd och Tim som ju är enormt känslig blev lite låg så det kändes inget vidare. Vi avslutade med att köra korta, korta saker och bara belöna allt och jag hoppas Tim har kvar den känslan för då vara han sitt vanliga glada jag. Tim är en väldigt intressant hund att träna så till vida att jag lär mig enormt mycket om att tänka på mitt eget agerande. Han är dock ganska svårt eftersom han är så enormt signalkänslig och påverkbar på mig så ibland reagerar han nästan utan att jag hänger med på vad som utlöst det. Det här gör ju att om han ex kommer in lite snett i en position och jag försöker hjälpa honom in bättre så märker han att ”matte inte är nöjd” och min hjälp blir ofta mer att stjälpa honom då… inte alls lätt.

Vi gav upp träningen och ägnade oss åt att mysa oss i form istället genom att dela på en påse ostbågar 😉IMAG0777

Idag blåser det som sjutton ute och dom har hotat med både regn och snö… vi hoppas att bakslaget är ett falsklarm och att vi får fortsätta mot vår nu! Mer sol åt folket tack!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vilken vårvecka!

  1. Känner igen mig när det gäller simningen 🙂 Visst är det skönt att se hur bra ens hundar mår av detta och att det ger resultat. Tror absolut på att det är ett stort bidrag till starka hundar.

    Att genrep inte går bra brukar ge tur har jag fått höra många gånger…. När det gäller ska du se att det kommer bli bra (y)

    Vad fin Melker är! Förstår att Ina är förtjust i honom och att de har kul.
    Härlig vårbilder och jag hoppas också att det får fortsätta!!

  2. Härligt att se Ina och Melker. Vilka rejs! 😀
    Hos mig har det kommit snö, och det är minusgrader. Matte råkade titta på 10-dagarsprognosen – det borde hon inte ha gjort. Hon såg inte ett dugg glad ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s