Att tävla med rätt inställning

I lördags var det freestyletävling i Motala och eftersom jag ändå skulle dit och vara funktionär så hade jag efteranmält Ina till klass 1. Hon tog ju sitt diplom i höstas men eftersom vi behöver tävlingsvana så har jag valt att stanna kvar i första klassen. Vi har gjort om vår start och provar nu att ha en lugn sittande start men annars ser programmet ut som förr. Mitt mål var att Ina skulle stanna på planen vilket gick sådär… i första starten fastnade hon på vägen in och låste sig på burarna som stod där och det blev en solklar disk…undrar vad det var som lockade för hunden efter oss reagerade också på dom.  Nåväl, trots det fick vi till ett bra avslut fast att jag råkade tappa moppskaftet i huvudet på henne…tur hon inte är långsint bästa tösen och vi hade rätt skoj på planen i slutänden fröken bus och jag.

Andra starten gick bättre, jag var lite nära att tappa Ina precis i början men vi lyckades komma till start och sen jobbade hon hela programmet även om hon var lite yvig och hade en del ljud för sig. Vår andra start slutade på 23,25p  (7.35 + 7.95 +7.95) och straxt under uppflytt då i tappade -0,6 poäng i utförande pga skall. En femteplats av tjugo startande. Är mest nöjd över att Ina inte kändes låg av miljön utan mest bara lite yvig och glad.

Jag la upp vår diskningsstart på fb häromdagen, lite galet kanske men ibland kan jag känna att det är lite skönt att få gå lite mot strömmen och inte bara visa upp när det går strålande eller när man har saker att ”skryta om”. För om det är något mina hundar  har lärt mig så är det att försöka att inte ta tävlandet så allvarligt, visst kan man ha ambitioner och mål (det har jag också!) men jag vill inte hamna i att det blir allt för kravfyllt igen, för tro mig jag har redan haft min beskära del av känslomässigt dåliga tävlingsstarter där jag inte alltid reder ut det som jag önskar. Jag kommer säkert att hamna där igen men jag försöker i den mån jag kan att försöka fokusera på att göra det bästa av situationen och ha roligt, för det är väl därför vi tränar och tävlar ihop med våra fyrbenta vänner? För att ha roligt, få utmaningar och förhoppningsvis bjuda lite på oss själva.

Bjuder på filmen på vår diskningsstart även här, smått galet, knasigt och inte alls som planerat 😉

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Att tävla med rätt inställning

 1. Kasper skriver:

  Det här tyckte vi var riktigt trevligt. 🙂 Att höra skratt i stället för förtvivlad uppgivenhet. 🙂 Heja er!

 2. Erica skriver:

  Jag fick tips om tic clip bland kommentarerna till mitt inlägg, ska testa både den och bärnsten. Giftfritt i vart fall och det hade ju varit hemskt skönt att slippa. Ni är så härliga och jag blir så glad av att se er! Tänkte på det under kursen, hur ofta man bara ser det perfekta och hundarna som kan hoppa- göra en kullerbytta i luften- high five på vägen ner- avsluta med att stå på framtassar… Eller ja, det känns så jämfört med en själv som kämpar för att inte snubbla på hunden ibland 😉

  När startar ni nästa gång? Jag funderar på att åka upp som publik till Vårrocken

 3. starsweepers skriver:

  Anna = en Kämpe! 😉 Tycker det är bra att man inte bara lägger ut när man ”lyckas”… För att lyckas får man inte vara rädd & misslyckas 🙂 Tror många skulle komma fortare framåt om de inte ”grävde ner sig” så fort det kommer en liten motgång. Man får se det som träningsinfo 😉 :-)Kram! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s