Snöbollarna

Igår hade vi riktigt ruskväder, snöblandat slask låg på backen och det småregnade och var allmänt ruggigt. Just såna dagar ska jag väl erkänna att min träningslust inte är på topp, så då är det extra tur att man kan hyra in sig och träna inomhus ibland. Jag och Erika hade hyrt lokalen på hunden och djurens beteendecenter, den är inte optimal att träna program i men småspill och annat funkar kalas och himla skönt att slippa traska runt i slask!

När vi var i Karlstad senast på freestyle/htm tävling så gjorde ju jag och Tim debut i 6+ ihop med Erika och Oggie med laget ”Snöbollarna”,  helt improviserat och enbart för att hundarna skulle få äntra planen på lite skojigare villkor. Vi hade dock rätt roligt och fick lite blodad tand 🙂 6+ innebär att man tillsammans måste vara mer än sex tassar/fötter (ett ekipage) på plan men sen kan konstellationen se olika ut- en förare med flera hundar- en hund flera förare- dubbla förare- ett helt gäng etc. Tror inte det finns någon övre gräns. Denna laggren är inofficiell och såklart rätt svårbedömd när det kan vara så olika men också väldigt roligt och skapande eftersom man får blanda freestyle och htm positioner som man vill.

Igår tog vi därför tag i saken och hade vår första 6+ träning, vi spånade lite musik och teman men framförallt testade vi lite vad hundarna kunde och vad dom kan tänkas göra i närheten av varandra mm. Ett smått rörigt och kaotiskt träningspass men jag tror vi alla hade ganska roligt. Tim kändes glad och jag hade svårt att hålla mig allvarlig för jag tyckte bara hundarna var så himla söta och snälla som glatt ställde upp på diverse tokerier så jag gick och smålog mest hela tiden. Jag tror att det här kan bli ett jättebra komplement till den mer ”petiga” heelworkträningen och att vi ska påverka varandra positivt när vi är ett helt eget litet ”gäng” på planen, speciellt eftersom ingen av oss tar det så allvarligt och man inte riktigt kan styra allt när man är flera inblandade  utan jag ser det som en rolig grej som vi hoppas ska gynna känslan på tävlingsplanen.

Annelie som äger lokalen var kvar en stund när vi tränade och av henne fick jag denna bild, den är inte så skarp men rätt charmig på våra två vovvar som försöker förstå vad vi menar ❤

mms_img41533

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snöbollarna

  1. Det där verkar jättekul! Och så är det ju bilden med lilla MOPSEN!
    Oh, nu kom jag på hur mycket jag saknar min Mollie som jag inte träffat på evigheter.
    Förresten så finns det nu bilder på mig bland blåsipporna, som du efterlyste för en tid sedan. 🙂
    Kasper

  2. starsweepers skriver:

    Härlig bild! 🙂 Nu får aprilvädret skärpa sig & se till att det är schyst vårväder så man kan njuta av att träna ute 😉 Snöbollarna lär ju bli en succé med den sammansättning av hundar! Ha en härlig helg! 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s