Det går åt rätt håll :)

Idag har vi varit på återbesök hos Tims veterinär pga hans armbåge. Kortfattat kan man väl säga som så att hans gallighet (svullnad) över leden gått tillbaka vilket kändes jätteskönt och trots provokation av leden verkar han inte reagera allt för mycket. I slutet av förra veckan fick nämligen Tim för första gången gå en längre sväng och strosa lite försiktigt lös själv med bara mig som sällskap och visade ingen försämring efteråt. Vi simmade igår och Tim fick ett ganska rejält pass så jag var lite orolig att det skulle generera ett bakslag då han blev ganska trött efteråt och ”slarvade” lite när han gick men det verkar alltså inte någon fara, pust! Han skulle fortfarande behöva bli mer rörlig och stark men det går åt rätt håll.

Planen är nu att succesivt börja öka på hans motion, främst gå på mjukt sviktande underlag (skogsstigar, gräs mm), undvika för mycket upp/nedhopp och inbromsningar samt försöka simma oftare så han får igång mer rörlighet (och bli av med lite energi). Förutom det blir det mycket massage framförallt av nacke/skuldror där han lätt blir stel och fortsätta jobba med passiv töjning av leden.

Från och med imorgon kommer vi prova att sänka Tims rimadyldos till ½ tablett x 2 (morgon och kväll) och om tio dagar gå ner till endast ½ tablett per dag. Vi får se hur det går, vi tar en dag i taget och hoppas på det bästa. Nästa vecka bokade jag på eget bevåg in ett fysbesök till Marie på rehab, hon känner Tim såpass väl vid det här laget och jag tycker det känns bra att även hon får kolla igenom honom.

Jag hoppas att det ska få fortsätta att gå framåt nu, Tim är en hund som behöver stimulans för att må bra och jag önskar inget hellre än att vi får njuta ev sommaren och att han ska få må bra.

Min underbara livsnjutare, alltid så tålmodig och oftast med humöret på topp oavsett ❤IMGP7908

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det går åt rätt håll :)

  1. Kasper skriver:

    Så bra att det går åt rätt håll, nu håller vi tassar och tummar för att det ska gå bra att sänka Rimadyl-dosen.
    Finaste Timsen…

  2. Karin skriver:

    Kan du testa nosaktivering inne? Typ tesök? Det känns ju som han skulle vara en stjärna på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s