Min fighter siktar alltid framåt <3

I torsdags gjorde jag och Tim sällskap med Linnea ner till Norsholms rehab för att träffa Marie för en fyskoll av Tim efter alla turer nu på sistone. Jag är verkligen tacksam över att jag kunnat samåka med Linnea och att jag får terrorisera henne med alla funderingar kring fysträning, rehab, hälsa mm. Att ha någon mer som lyssnar, klurar, hjälper till och filmar samt ”slår en i huvudet” när man snöar in på saker man inte kan påverka det är guld värt! Jag tycker att fysträning är väldigt intressant och att jobba skadeförebyggande  men när man själv har en hund som inte mår bra eller är fullt frisk så blir det så personligt och då kan det vara skönt att få ventilera.

Jag har ju senaste veckan efter återbesöket hos veterinären sänkt Tims rimadyldos och successivt börjat sätta igång honom lite mer, han har fått simma nästan full tid i bassängen två pass och även fått promenera lite mer och strosa lös lite själv.  I onsdags fick han spåra en sväng, åh vad han var nöjd då! Det känns skönt att han fått göra lite mer men just därför var jag lite nervös inför fyskollen eftersom jag var lite nojig över om han var varm eller inte i sin armbågsled. Det är ju tyvärr lite så att man alltid kan hitta skavanker på Tim pga hans fysik och ju mer man ”letar” ju mer kan man haka upp sig på saker.

Besöket hos Marie gick i alla fall över förväntan, vilken lättnad! Han blev genomkänd och sen fick han prova på att vattentraska för första gången, inte lätt sa Tim men jag tycker han var förvånansvärt lugn och snäll ändå. Linnea var snäll och filmade det hela och så här såg det ut mot slutet:

Det är dock svårt att säga så mycket om rörelsemönstret, man ser att han inte riktigt tar ut vänster fram lika långt men han är ju ovan att gå där så det blir inte riktigt rättvist att bedöma då. Trots allt är han mer jämn än jag trodde han skulle vara och summan av besöket blev att han trots allt var rätt fräsch med tanke på hans ålder och hans förutsättningar.

Tim har sina fysiska skavanker och det får vi leva med men trots det kändes han enligt Marie helt ok, ingen svullnad eller stor rörelseinskränkning i armbågen (jippie!!), han känns ok i handleder/senor trots sin vekhet och bakpartiet/ryggen har hållit sig över förväntan. Hon kunde få fram en lite reaktion i en tå på vänster fram men det har ha haft sen innan och det verkar trots allt inte bli sämre eller vara allt för påverkad av det och sist vi röntgade där hade han inga nya artrosförändringar.Kort sagt så går det framåt!

Planen är nu att på sikt försöka sätta ut honom från smärtlindringen och idag sänkte vi så nu får han bara en tredjedel av dosen och enbart en gång/dag (kvällen). Om tio dagar kommer vi försöka sätta ut det helt förutsatt att han inte reagerar negativt och vi fortsätter successivt att komma igång allt mer. Vi fick grönt ljus att börja gå med viktmanchetterna bak igen och på sikt börja leva mer som innan skadan med fys, träning och motion. Vi får se hur det går och tar en dag i taget men skam den som ger sig, underbara hund att hela tiden resa sig och komma igen. Min fighter, min makalösa Tim, min alldeles egna trollunge

Idag fick jag en sån fin present av Linnea, dels nya viktmanschetter i mjukaste fleece (som jag fjäskat till mig) och sen ett jättefint armband hon gjort med bästa texten för att fira vårt senaste besök på rehab. Jag blev riktigt rörd och väldigt, väldigt glad ❤IMAG1115

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Min fighter siktar alltid framåt <3

  1. Kasper och matte skriver:

    Åh, så glada vi blir när vi läser det här!
    Finaste maxiatyren som finns – heja dig!!!!!!!!!!

  2. starsweepers skriver:

    Vad härligt att allt nu går åt rätt håll! 🙂 Tycker han är jätteduktig i vattentrasken. Storgillar texten på armbandet som du fick av Linnea. Helt rätt!!!! Stort tack annars för idag!!! Nu ska det tränas övergångar 😉 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s