Lek, lek, lek… hur svårt ska det va??

Igår träffade jag Sara för lite träning här hemma, jag måste börja med att ännu en gång säga hur glad jag är för dom som fått positiva besked om att hon nu är fri från sin mask och successivt får börja komma igång igen. Jag önskar dom verkligen allt gott, dom är så värda allt flyt nu! Det är en fröjd att se dom, ett fint ekipage ❤

IMGP5860

Jag och Ina ägnade hela vår träningstid åt lek, lek och lek. Att Ina ska välja mig framför sina frirundor, att välja att hellre leka ihop än själv… Det är verkligen back to basics just nu och en del av mig finner det tyvärr ärligt talat ganska frustrerande. Att kunna leka med sin hund, ha en stor belöningsbank och nå fram med sitt beröm är liksom grundläggande i träningen och alla jag umgås med har hundar som ser överlyckliga ut när deras mattar jublar och belönar. Att själv då stå med Ina som hellre väljer att dra en repa på egen hand, att hellre leka själv än tillsammans med mig, som när matte jublar ”duktig tjej” istället för att interagera kan strosa bort och lukta på en intressant fläck… Det känns inte kul! Helt ärligt så känns det lite som att få ett ”slag i ansiktet” varje gång hon väljer bort mig och tyvärr så gör det mig ledsen.

En liten röst i mitt huvud viskar ”fan va dålig du är som inte reder ut detta”, jag har haft Ina i över fem år nu och vi har fortfarande inte kommit till bukt med problemet. Samtidigt så säger förnuftet inom mig att vi gjort enormt stora framsteg på andra plan och att jag inte får glömma det för ibland är det svårt att minans den där gula stressade tösen som kom till oss, med stresseksem på hela magen, som skrek på allt ute och hade sån separationsångest att hon bröt sig in bara man gick på toaletten. På den tiden tog hon knappt i en kamptrasa så trots allt så går det inte att jämföra nu och då. Självklart har vi oftast kul när vi tränar annars skulle vi ju inte hålla på och ibland glimmar vi till och har fantastisk lek men allt för ofta tar det mer energi än det ger.

Man kan ju tycka att vi helt enkelt skulle skita i att leka när det blir en belöningskonflikt men samtidigt så är det så att Ina verkligen älskar att kampa, bära, springa. Det finns i henne värld ingenting hon kan jobba lika bra för som chansen att få den där bollen eller trasan och jag är inte beredd att plocka bort det för henne men vi behöver finna bättre sätt att hantera det.

Sara var i alla fall snäll och filmade vår lek, nyttigt men bitvis jobbigt att se! jag tänker fortsätta lägga krut på bara lek, kontakt och att Ina ska inse värdet i att ”söka upp mig”. Ska försöka fortsätta filma när det finns möjlighet för att på sikt försöka komma fram till hur vi ska få det hela att fungera, att kunna läsa av min reaktion, Inas reaktion och vår interaktion. Man kan väl säga som så att Ina inte passar in i någon vanlig mall och det gäller att tänka utanför ramarna, det är svårt, det är bitvis grymt frustrerande. Jag konstaterar i alla fall att hon kommer vara en av dom hundar i mitt liv som lär mig mest både om hundträning men även om mig själv.

IMGP2478

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lek, lek, lek… hur svårt ska det va??

 1. Sara & Zombie skriver:

  Tack för de fina orden om mig och Zombie, värmer otroligt mycket! ❤

  Jag förstår din frustration, men allt du investerar får du tillbaka även om det kanske inte blir precis här och nu. Precis som du skriver har ni gjort en otrolig resa som du ska vara otroligt stolt över. Jag finns gärna tillhands och filmar och ger feedback då jag kan, sen får du ta den eller inte, det är upp till dig :). Jag tror på dig och din järnvilja! Och tänk också på hur mycket kunskap du packar din ryggsäck med som du sen kan använda på en framtida hund som kommer ha lek som inte kommer vara av denna värld! Kram!

 2. Kasper skriver:

  Inte ett slag i ansiktet! Åh nej!
  Jag är ju ingen tävlingsmänniska själv, inte heller har eller har jag haft sådana ambitioner med Kasper.
  Jag hade skrivit en lång kommentar här, men raderade! Det du känner, det gör du.

  Men en sak är jag fullkomligt säker på – att Ina ALDRIG VILL göra dig ledsen. Däremot hör ni självklart ihop och det vet hon. Hon väljer inte bort dig, hon bara väljer en liten runda på egen hand ibland. (Som den icke-tävlingsmänniska jag är skulle förmodligen jag göra samma sak,om jag vore hund vilket väl inte är till stor tröst förstås… )
  Hoppas i alla fall du mår lite bättre nu!
  Berit E

 3. starsweepers skriver:

  Tycker man såg redan på dagens träning att ni hade ett annat samspel! 🙂 ❤ Vi får nog alla backa tillbaka till grunderna ibland (i alla fall jag) & fräscha upp saker. Sitter de bra så kan man ju gasa på sedan 😉 Leka & belöna du på som du gör så kommer er relation utvecklas ytterligare!!! Heja, heja!!! Tack annars för en jättebra träningspass & god lunch! Kram från mig & BC-tjejer! ❤

 4. Bra att du mitt i frustrationen ser vilka framsteg ni gjort du och fina Ina ❤ Ni HAR KOMMIT LÅNGT!!! Att hon numera gillar att kampa och leka är ju din förtjänst 🙂 om du fortsätter att jobba så bra som du gör och gjort blir det nog bra snart, kanske inte exakt som du tror eller vill men trots det något du är nöjd med 😉 Kramizar ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s