Att träna matte att tänka om…

Igår var jag med Ina i Högby hundhall och tränade ihop med Jeanette. Det var första gången Ina var där och jag vet att hon blir väldigt påverkad i nya miljöer, inte så att hon blir rädd men hon vill gärna kolla av allting. Första passet blev därför något kaosartat då jag har en tendens att omedvetet börja stressa när Ina gasar på… eftersom jag vet att det är så lätt att ”tappa henne” så blir belöningarna väldigt snabba, ogenomtänkta och hetsiga.

Om det är något jag verkligen uppskattar så är det därför mina träningskompisar som känner mig väl där det råder högt till tak men man kan vara lite ”rå men hjärtlig” mot varandra eftersom man vet att man genuint vill varandra det bästa.  Jeanette är en av dom och hon påpekade lite snällt att jag kanske inte behövde trycka in köttbullarna i Ina som knappt hade ro att tugga ur. Hoppsan 😛

Så med hennes hjälp blev nästa pass riktigt bra, hon påminde mig flera gånger att varva ner och ha tydliga kriterier i belöningarna. Inte så att dom skulle bli tråkiga på något sätt då Ina ändå emellanåt både får ösa ur sig och kampa men lite mer ordning och reda på matte. Dagens bästa citat var nog ändå när Jeanette småskrattande sa att jag inte behövde ”kasta ut armen som ett spjut i belöningarna”… helt klart rätt klockrent!

Sista passet fick Ina göra lite mer fartiga saker, ”runda” och metallen. Är jättenöjd över hur hon jobbade på och sen kunde avsluta med att gå från fart till att samla ihop sig och göra en fjärr. Inte dåligt för att vara Ina i en helt ny miljö, duktig tös! Det var en trött tjej efteråt, det tar på krafterna att koncentrera sig.

Bjuder på en liten filmsnutt från vårt andra pass, ser nog inte så speciellt ut för omgivningen men nyttigt för mig själv att se hur Ina kämpar på för att ”lägga band på sig själv” och fokusera rätt. Att hon rör sig lite konstigt beror på att jag går långsammare än jag brukar och att Ina har förväntning på halter/sitta. På filmen ser hon nästan ut att gå orent men så var det på inga sätt utan det var mattes gång som ställde till det.

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att träna matte att tänka om…

  1. Malin & Nova skriver:

    Tycker ni jobbar på fint 🙂 Håller fullständigt med om att det är tur man har Jeanette som träningskamrat: Högt till tak och ett stort tålamod äger hon.
    För varje gång jag ser dina filmer ser jag stora framsteg i ert samarbete och träning. Ni är så allround i träningen. Lydnad htm o allt 🙂
    Ha en skön vecka!!! Kram!

  2. starsweepers skriver:

    Åh!!! Såg detta inlägg nu. Ja, det är kanon med vänner som vill en väl. Tack själv för hjälp! ❤ Tror helt klart att lite mer rutiner runt belöningarna ger en mer fokuserad Ina 😉 Hon var suverän i den nya miljön! 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s