Höstutflykten del 2

Om lördagen var Tims tävlingsdag så kan man säga att söndagen gick i Inas tecken då det var freestyle och htm klass 1 och 2 i Högby Hundhall. Eftersom Ina och jag fortfarande kämpar med att hitta rätt rutiner kring ingångar på plan, fokus mm så har jag valt att behålla henne i heelwork tvåan och i freestyle ettan trots att hon tagit diplomen i båda klasserna tidigare. Det känns liksom inte så lockande att hetsa upp i klasserna innan vi får bukt med våra tävlingsrutiner utan fokus är mest rutiner och tävlingsvana. Sen ska jag väl ärligt talat säga att det här året mest fokuserats på Tim i tävlingssituationer och Ina har mest haft fokus på att utveckla oss som ekipage i träningen.

När Ina och jag kom till tävlingen i söndags var hon rejält gasad så jag började med att bara gå av henne lite, sen tog vi oss in till banvandringen. Ina fick ligga en stund utanför banan och bara varva ner/äta gotta. Sen tränade vi utanför planen, en del omvänt lockande/stadga och Ina var förvånansvärt duktig och lugn. Därefter tog jag henne utan kommando i koppel och bara gick runt i lokalen, hon fick nosa och kolla av hela planen, musikbåset, fikabordet mm med tanken att kanske kunna avdramatisera miljön lite. Därefter kampade vi lite på plan innan vi avslutade med lite mer stadgeövningar utanför. Ina kändes bättre och lugnare än hon brukar mot slutet även om hon gav en del skall ibland så jag tror det blev ganska bra.

Jag var funktionär och hjälpte till lite i första klassen innan det var dags för vår första start som var heelwork klass två. Plockade ur Ina ur bilen, gick av henne och värmde upp ganska länge, hon fick blåsa ur med lite kamp och sen lugn stadgeträning och kändes jättefin!. När vi kom in i lokalen tyckte jag att jag fick henne att samla sig fint utanför planen men när vi väl skulle in så exploderade Ina och drog ett par ärevarv….suck!! Jag fick henne dock att lägga sig och sen gick jag fram och satte henne och tog in henne i ”work” och vinkade igång musiken. Ina var övertaggad första delen av programmet och gjorde en rejäl avstickare men efterhand samlade hon ihop sig och vi fick till ett riktigt bra avslut. Jag är väldigt nöjd över att jag själv mot slutet hade såpass sinnesnärvaro att jag när vi var färdiga lugnt la henne ner, samlade ihop oss och sen gick vi av plan tillsammans och då var hon jätteduktig på att ”lägga band på sig själv”. Efteråt blev det gottis, kamp och bus och Ina tyckte att hon varit mäkta duktig, lilla fröken bus 😉

Innan freestylen var det prisutdelning, jag visste ju att Ina och jag inte skulle få några höjdarpoäng med tanke på hennes avstickare men blev glatt överraskad då domarna valde ut två ekipage dom gav hederspris av lika anledningar. Ina fick ett hederspris med motiveringen ” Ett ekipage som gick från helt självständig hund till att sen visa ett fint samarbete”. Väldigt gulligt av domarna och ja Ina hon var såklart säker på att hon var bäst trots mattes förmaning om att hon är en riktig busfia!!

Matte, matte jag fick en rossifett titta, då måste jag vara bäst ju..… 😉IMAG1396

Vi slutade på 21,10 poäng fördelat enligt följande:

Precision och samarbete: 5,5 (4,5 + 6,5, avdrag för skall + utflykt i början)

Innehåll: 7,85 (7,8+7,9)

Tolkning till musik: 7,75 (7,7+7,8)

– Strul i början med ”utflykt” & skall. Andra halvan av programmet var fin!/ – Ojämnt sammarbete idag, periodvis ur kontroll, periodvis mkt fina positioner. Pos 2 &4 snygga i fart, tappar i pos 2 i långsamt. Charmigt ekipage!

En film nedan från vår start, den första repan som Ina drog runt planen är inte med på filmen men det är därför hon är så gapig och tossig när vi startar eftersom hon inte är så samlad. Är dock nöjd över att hon inte låser på folket som är bredvid planen,  går in/ut ur lokalen mm

Ina fick sen ligga i bilen och vila tills det var dags för freestylen. jag värmde henne lite väl länge så när vi sen skulle in i lokalen fick hon kampa ur sig lite för att få loss lite energi då hon byggde upp lite frustration av all väntan. Trots att jag försökte samla henne innan vi skulle in på plan så gör Ina en avstickare igen och redan då så känner jag att jag har tappat henne. Eftersom jag inte vill att hon ska få ”belöning” för att hon drar så ropar jag in henne, ”bryter” henne och lägger henne innan vi sen startar och gör hela vårt program. Ina skallar en hel del men det struntar jag i, målet är bara att hon ska jobba klart. När vi sen är färdiga får hon sitta medan jag plockar fram leksaken som hon får vänta med att ta tills hon får ett ”OK”. Hos Ina vilar dock inga ledsamheter och hon kampar sen som en tok hela vägen av plan och in i det andra rummet. Själv kände jag  inte så mycket alls, om det är något Ina lärt mig så är det att inte bli så besviken när det går åt fanders med henne. Visst är det frustrerande men jag har liksom nästan blivit lite avtrubbad när det gäller henne. Vi kämpar på och förhoppningsvis lär vi oss trots allt en hel del under tiden.

Efter det var det dags för välbehövlig funktionärslunch, under tiden blev Ina hemkörd och Tim blev hitkörd. Han skulle nämligen köra en sista 6+ start för helgen med lag Snöbollarna. Nu blev det lite ont om tid då jag ju var funktionär så Tim hann inte värmas upp så bra. Trots det så kändes han genuint glad och väl inne på plan  var han lite laddad så han for lite hit och dit. Vi fick improvisera en hel del genom programmet så det blev lite si och så men samtidigt var det så kul att se Tim, han var så glad och full i bus och en bättre ”miljöträning” kunde han nog inte fått. Vi skrattade både jag och Erika när vi gick av planen och Tim glatt skuttade runt oss. Tim som ju lätt blir lite låg annars och kan gå ner sig inne  på plan, det känns lite kul för vi fick så härliga domarkommentarer efteråt och det är lite ovanligt att Tim ses som en BUSIG hund, min knasiga trollunge 😉

Vi slutade på 22,2 poäng och följande kommentarer:

– Jösses vilken bushund Tim var idag. Men ÅH vad charmig!!! Ni löser problemen kvickt och kreativt. Bra jobbat. /- Vilket härligt gäng ni är! ❤

Våra finaste snöbollar 🙂IMGP9756

Jag kan även berätta att Lag Snöbollarna kvalat in till 6+ SM i år. Tyvärr kommer vi dock inte att åka då det är vecka innan vi fart till OEC. Men lite kul är det allt ändå, heja våra ”bollar”!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Höstutflykten del 2

  1. Klart man ä bäst när man viner rosett 😉 Goaste bus Ina ❤ Fint sammarbete och fart när det funkar så snart sitter det!!!
    Jättefin bild på snöbollarna 🙂 Grattis till att ni kvalat in till 6+ SM!!! JÄTTEKUL!!!
    Kramizar ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s