Tim på utflykt med hjälpsamma vänner

I helgen skulle jag egentligen ha spenderat lördagen på föreläsning med Helene Sahlin- Virro (www.seendekraft.se) då hon kom hit till Linköping men tyvärr blev jag dagen innan inbeodrad att jobba i helgen pga sjukdom på jobbet. Nu hade jag även bokat en tid hos Helene med Tim på lördagen när hon ändå var här då jag hört mycket gott om henne men eftersom jag behövde jobba så trodde jag att det inte skulle bli av. Efter att ha kontakta kursansvarig mm så löste det sig dock som så att jag kunde be Erika och Linnea som ändå skulle på föreläsningen att ta med Tim ut och sen stannade snällaste Erika kvar efteråt så att Tim ändå kunde få nyttja sin tid hos Helene.

Helene var så snäll så att hon tillät Erika att filma hela behandlingstiden med Tim och mot slutet visade hon även en del saker i närbild så att jag kunde få ta del av det via filmen. Verkligen jättesnällt och nyttigt! Självklart hade jag helst velat vara med själv då det säkert gett ännu mer men jag är jätteglad att det löste sig såpass bra ändå.

Efter att ha tittat på filmen tycker jag att Tim skötte sig riktigt fint med sin ”extramatte”, visst var han lite fundersam emellanåt men överlag är han ju en rätt okomplicerad grabb att ha och göra med. Helene tyckte Tim var i förvånansvärt fint skick baktill och mjuk i muskulaturen utifrån hans förutsättningar så jag fick fina ord om att jag jobbat bra med hans fysik där och att han haft tur som hamnat hos rätt matte vilket såklart känns bra. Det pratades mycket om hans svagheter fram som jag ju redan vet om, att han utåtroterar och har svårt att bära upp sig korrekt och framförallt vänster fram där han blir väldigt spretig och flyter ut. Han har som jag redan visste en del spänningar i nacke och skuldror och det behöver jobbas vidare med.

Av det jag sett och hört upplever jag att Helene jobbar mer med mjukare metoder, små rörelser, beröring och fokus på att hunden ska kunna slappna av mot om man jämför med ex traditionell massage.  Jag fick en del förslag på saker att göra med Tim främst med fokus på hans tassar, skuldror och nacke men även rygg/höfter eftersom det gäller att släppa efter hela kroppen för att få en balans. Alltid nyttigt att få vidga sina vyer och få mer kunskap och tips, på det sättet har ju Tim verkligen varit en läromästare och tillsammans jobbar vi vidare för att han ska få fortsätta må bra i kropp och knopp ❤

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tim på utflykt med hjälpsamma vänner

  1. skönt att ha vänner som ställer upp när dom kan ❤
    Tim har verkligen den bästa matten som gör allt hon kan för honom ❤
    Kram

  2. Nu är vi tydligen mer välkomna på nätet igen, och har läst ikapp.
    Tim och Kasper är lika gamla – kolossalt så tiden går!
    Jag tror Timsen kommer att få ett strålande fint liv även som pensionär, och du Anna är absolut den allra bästa matte som tänkas kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s