Lydnadsträning x 2

Både idag och igår har spenderats ihop med Jeanette, två timmars hundträning på förmiddagen i hallen (Anicura hundsportcentrum) där jag körde Ina. Därefter gemensam lunch och efteråt en promenad där jag istället hade med Tim då Ina ju redan promenerat till och från hallen. Tim var så glad och busig på promenaderna så jag blev alldeles ful i skratt, goa trollunge!

Igår får jag erkänna att jag inte var på topp när dagen började, trött, lite småstressad och riktigt skitväder men det vände efterhand och vi fick bitvis till en del riktigt bra träning och ny input. Vid lunchen gjordes det planer för dagens träning och det var helt klart bra. Dagens träning kändes mer strukturerad, jag var bättre förberedd och Ina var bitvis så duktig! Man riktigt såg hur hon klurade! Under dagarna har största fokus legat på att ha ”is i magen”, inte stressa upp mig när Ina börjar ladda igång utan vara lugn och tydlig. Bitvis har jag skött mig skapligt, bitvis får jag bakläxa! Men på det stora hela många fina saker att jobba vidare med.

Minneslista till mig själv 😉

  • Varva synlig target/boll men ingenting (kastad boll bakom) i rutan, byt namn till UT!
  • Jobba vidare med ingångar/runda/pall/fasthållande apport- ingångar
  • Mycket stadga/omvänt lockande
  • Träna på att ställa upp inför moment UTAN att genomföra dom (förväntan!, tjuvstarter/start skall)
  • Fortsätt ha skoj, ta det inte så allvarligt och försök att inte dras med när Ina taggar igång/behåll lugnet men glöm inte gå ALL IN i belöningarna 😛

Ina fick även vara ”störning” i gruppmomenten när Jeanette och Joy tränade, nyttigt även för Ina och med tanke på att vi slarvat så in i norden med att träna det så var Ina jätteduktig.

En filmsnutt med lite av allt vi pysslat med…

Måste bara avsluta med en liten bild på Theo och Jeanettes hund Vessla, tyvärr är den jättesuddig men dom var så söta ihop. Theo som ju börjar bli van med att hänga med på träning och passas av Jeanette medan jag tränar blir glad över att se både henne och hundarna och han log, jollrade och försökte ta på/klappa mot vessla under hela lunchen idag, gullisar ❤

IMAG3514

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lydnadsträning x 2

  1. starsweepers skriver:

    Tusen tack för två suveräna dagar!!! 🙂 Märker att jag får vara mer still på hand nästa gång jag filmar 😉 Ni var grymma, du & Ina! ❤ Suverän minneslista 🙂 Älskar fotot på Theo & Vessla. Lika grabbar "leker" bäst 😉 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s