Träningsvila

Efter att Ina kändes lite stel efter träningen i torsdags förra veckan så har jag valt att ta det lugnt och haft hel träningsvila på henne och komma ha det minst den här veckan ut. Hon rör sig nästintill som vanligt nu och visar ingen smärta vid palpaton men ibland kan jag fortfarande se att hon är stel precis första stegen när hon reser sig upp efter ex natten. Hon har successivt fått gå lite längre promenader i lugnt tempo och det har gått bra. Tanken är att sakta börja jobba med viktmanchetter bak på henne igen så jag ser att hon rör sig korrekt och kan utvärdera hur hon känns under och efter. Är alltid svårt med en hund som Ina som inte visar någon uppenbar smärta och som alltid ”kör på”, hon är ju sällan en dam som sparar på krutet.

Egentligen skulle jag ha tävlat rally nu på lördag men har såklart valt att stryka mig, även om Ina kanske inte skulle ta ”fysisk skada” av att delta i en såpass ”lätt sport” så skulle jag ALDRIG kräva att en hund som inte känns hundra ska prestera. Speciellt eftersom Ina heller inte är en hund som kan vila sig i form utan en hund som behöver ösa ur ordentligt för att fungera bra i träningen. Är det något jag har att tacka Tim för så är det alla lärdomar om att inte ignorera små rörelseförändringar hos hunden utan ”mota olle i grind” direkt.

Jag hoppas såklart att vi snart är tillbaka med en mjuk och fräsch Ina igen så hon snart kan få göra lite mer och må bra i både kropp och knopp.

IMGP2408

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Träningsvila

  1. Fina Ina, vi hoppas också att hon ska må helt bra precis alldeles snart. 🙂
    Kasper med matte

  2. Alyza med flock skriver:

    Krya på dig Ina ❤ kram till er allihop ❤

  3. Jeanette & BC skriver:

    TACK snälla du som ändå kom & hjälpte Erika & mig trots att du inte kunde träna själv ❤ Hoppas nu att Ina börjar svassa fram som vanligt 😉 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s