Ina nakenfis

Idag var det dags för Ina att gå till frissan 😉 Det var alltså dags att äntligen trimma ner henne och bli av med hennes dåliga och icke fungerande kastratpäls. Jag hoppas att det både ska göra att Ina kommer orka mer nu i sommarvärmen och även att vi lättare ska kunna hålla hennes klåda i schack och att hennes hud ska må bättre. Efter en rekommendation hade jag bokat tid hos en privatperson som har en liten hundsalong hemma då jag ville kunna vara med under hela tiden och helst ha en lugnare miljö än det är på större trim (dvs inga andra djur samtidigt och inte en massa onödigt spring). Det känns alltid lite sådär när man åker till ställen man inte har koll på men jag blev verkligen positivt överraskad, tjejen som vi var oss var väldigt mjuk och lugn mot Ina men ändå noggrann och framförallt hade hon inga problem med att jag var med hos Ina under hela tiden.

Ina var verkligen fantastisk idag, jag är så grymt stolt över henne! Hon skötte sig med bravur hela tiden trots ny miljö, ny människa och en helt ny upplevelse. Hon skällde inte ens när vi kom dit utan undersökte mest stället med rätt avslappnad nyfikenhet. Det känns så gott i hjärtat när jag ser vilken tillit hon numera har för dom situationer jag utsätter henne för, säger matte att det är ok så finner hon sig i det mesta. Mest glad blev jag över att jag inte upplevde henne som speciellt trängd trots att det kan bli lite trångt när man ska trimma och få med all päls. Ina är ju en hund som förr har haft svårt för att bli trängd eller ”sitta fast”. Även hennes tassar är hon ju lite rädd om och något jag jobbat med enda sen jag fick henne så att se henne lugnt acceptera att det klipptes och grejades och att någon annan höll i hennes tassar det var riktigt bra gjort. Visserligen fick hon ju en hel del muta av mig, jag hade med hennes ”specialgodis” tubost som hon får vid enstaka tillfällen (bla vid kloklippning hemma).

Att klara av att bli hanterad av främmande är väl inte speciellt stort kanske för andra men för Ina så har det förr varit ett stort problem så det som kanske är en småsak för andra är en rätt stor sak för oss. Fina lilla Ina, tänk vad hon växt genom åren ❤

Det kändes lite hemskt att ta bort all hennes päls först när vi började men det är ju för att hon ska må bra. När vi sen började klippa och man såg hur enormt tät pälsen var och man kände hur det luktade lite ”unket” in mot huden då kändes beslutet trots allt verkligen helt rätt.

Bästa Ina tolererade tassfriseringen snällt trots att det var det första som gjordes. Heja mjukost 😉IMG_20160705_130200

Klippmaskinen var inte det minsta läskig, mest långtråkigt att vara still…13570341_1013610665420381_193514540_o

13624741_1013610578753723_905518112_n

Lilla nakenråttan… Inte så vackert kanske men det viktigaste är ju att hon får må bra!IMG_20160705_135445

IMG_20160705_135417

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ina nakenfis

  1. starsweepers skriver:

    Mycket söt nakenfis ❤ Den där pälsen var nog ruggigt skönt att bli av med. 🙂 Nu kan hon bada & njuta av sommaren ordentligt!!! Är också ordentligt imponerad av hundfrisörens trevliga sätt. Helt klart värd att åka till – vem vet … Inis kanske behöver friseras flera gånger 😉 Kram!

  2. Päls är ju vackrare tycker jag, men å andra sidan syns själva Ina bättre så här. 😀 SNYGGT, tycker jag, Kasper. Hoppas att hon slipper allt kli nu.
    Både jag och matte är också kolossalt imponerade av både matten, frisören och Ina jjälv.
    Kasper

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s