Att inte vara rädd för att göra fel

Om det är något jag verkligen försöker ha som ”mantra” när det gäller Sam och vår träning så är det att jag inte ska vara rädd för att göra fel, att jag inte ska ta träningen så allvarligt och att jag ska våga prova mig fram. Jag har tyvärr en tendens ibland att bli lite försiktig/passiv, speciellt om det är nyinlärning av något jag ”inte kan” eller gjort tidigare. Jag tänker som så att för att utvecklas som hundtränare så måste man få göra fel, man måste få prova och utvärdera. Framförallt vill jag ha ROLIGT under tiden!

Hittills har jag mest tränat små mikropass med Sam antingen i köket eller ute på tomten, än så länge leker vi mest, tränar byteshandel och jobbar på kontakt/följsamhet, att det lönar sig att vara med matte 🙂 Framförallt har vi roligt och blir det tokigt så är det liksom inte hela världen, då lär vi oss av det och går vidare.

Igår följde hela familjen med ut och vi tränade/lekte lite på en gräsplan. Sam är en härlig liten krabat och jag tycker att vi mer och mer börjar hitta sätt att kommunicera med varandra.

IMGP3234

IMGP3193

IMGP3203

IMGP3296

Även Ina fick sitt ett kort men intensivt pass och himmel vad rolig hon var min lilla nakenfia! Jag gasade henne lite extra och sen fick hon gå ett fritt följ där jag hade lagt ut en apport innan och mitt i fria följet fick hon kommandot apport. Jag visste inte hur hon skulle ta det men hon for iväg som en kanon och grep apporten. Belönade när hon var på väg in och sen fick hon göra om det hela ett par gånger, dvs fritt följ-gripa-fritt följ-gripa-ingång. Ina tyckte det vara en jätterolig ”lek” och hon som annars kan bli ganska frustrerad i alla delar som involverar en apport jobbade med glädje, tryck och helt utan skall! Avslutade med en fjärr som utan överdrift var den absolut bästa fjärr hon någonsin gjort. Mycket lek, mindre allvar, lite galenskap och dubbelt så kul 😉

IMGP3380

IMGP3366

IMGP3432

IMGP3445

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att inte vara rädd för att göra fel

  1. starsweepers skriver:

    Låter som ett bra mantra! 🙂 Jag tycker det är det bästa med hundträningen är att man kan få vara barnslig & ha hur kul som helst med sin 4-benta vän = där finns ”inga” fel 😉 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s