Egentid med varje hund

Om det är något jag försöker vara noga med nu är det att hundarna ska få egentid med mig, för Sams del mest för att jag vill kunna fokusera på bara honom, stärka vår relation och undvika att han tar efter en del av Inas mindre bra beteenden. För Inas del för att hon ska få känna att hon ibland får vara i centrum utan en liten ”huligan valp” och för att hon ska slippa ha en splittrad matte utan då kan jag enbart fokusera på henne. Sen är det rätt avkopplande att ta dom en i taget och man kan anpassa aktiviteterna utifrån individen. Sam ska ju inte gå långt utan för hans del handlar det ju mest om att utforska världen och bygga positiva erfarenheter medan Ina behöver långpromenader och jämn motion för att hålla kroppen fräsch (känns extra viktigt nu när hon är lite äldre).

Helgen har bjudit på ett strålande sommarväder och i lördags blev det morgonträning innan det blev för hett ihop med Jeanette där jag bara hade med mig Sam. Han fick två små pass med lek, lite följsamhet och det som framöver ska formas till heelworkpositioner. Tycker han är väldigt duktig på att fokusera på mig trots allt runt omkring.

Jeanette var snäll och fotade oss lite, härliga lilla Sam!

IMGP3739

Matte ska bara lära sig att inte snubbla när hon ska belöna en ”liten hund” 😛 IMGP3863

IMGP3859

IMGP3736

IMGP3721

När Jeanette tränade provade jag att låta Sam sitta uppbunden vid väskan, och först höll jag mig rätt nära men Sam är verkligen än så länge en grabb som bjuder på en fin avknapp. Han satt och kollade lite först men sen la han sig lugnt ner bredvid trots att Jeanette tränade en del fartfyllda moment med heta belöningar. Trodde han skulle leva rövare mer är ha själv fått träna/leka lite men han la sig och vilade, ingen dålig stress där inte!

Vad gör ni?IMGP3680

Jaha det va inte till mig… väntar väl här då…IMGP3708

Bästa träningssällskapet ❤ Här med Vessla som verkligen bjöd på härligt fokus!IMGP3670

IMGP3703

Glädjeloppan!IMGP3789

IMGP3772

Igår var det Inas tur att få stå i centrum, på morgonen blev det en rejäl morgonpromenad med ett stopp för simning och trask i vattenbrynet.

Bästa sättet att starta dagen enligt InaIMGP3040

Därefter låg Ina nöjt och vilade fram till kvällen då vi träffade Jeanette för en tur till spårskogen. Ina fick ett skogsspår och Jeanette körde lite uppletande/lydnadspill.Trots att det var rejält torrt i marken löste Ina sitt spår fint och jobbade med ett härligt driv, lilla räserråttan!

Bästa trion på promenad efter fint jobb 🙂IMAG5188

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Egentid med varje hund

 1. starsweepers skriver:

  Väldigt stort tack för en helg med toppenträning som man blir glad av! 🙂 Sam är verkligen en guldkille med sin avknapp när det inte händer ngt & påknapp med suveränt fokus när det är lek + lite träning ❤ Gula raserråttan Ina gör skäl för sitt namn 😉 Superfint spår igår ❤ Kram från oss!

 2. Gunbritt skriver:

  Jättekul att se bilderna, fina Ina och lilla söta Sam som är så duktig redan 😍
  Kompisarna är med fina 😉
  Kul att ni delar med er, man blir glad av att läsa och se bilder 😂🤗😍😘
  Kram ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s