Vart tog den söta lilla valpen vägen?

Det känns som att det händer massor med Sam just nu och för tillfället är den söta lilla valpen inte bara söt 😛 Skämt åsido, han är en fantastisk individ men som alla valpar så är han emellanåt rätt intensiv. Just nu är han inne i en period där han allt mer tar för sig av världen vilket är ett helt sunt beteende och hade han inte gjort det hade jag nog blivit väldigt fundersam, han är ju trots allt inte ens fem månader gammal. Även om det är fantastiskt roligt att få bygga en relation från början och Sam är en riktigt skojig hund att jobba med så skulle jag ljuga om jag inte vissa dagar blir lite trött på den galna pirayan här hemma när han har sitt femtioelfte valpryck… tur dom växer till sig och blir vuxna i slutänden 😉

Idag har vi haft valpkurs igen och idag fokuserades på att gå promenad utan att dra eller nosa. Vi kan väl sammanfatta det hela med att promenera i ett motionsspår utan att studsa runt eller nosa var svårt, riktigt svårt om man heter Sam och han struntade rätt bra i både karameller, beröm och leksak bland alla goda dofter. Dagens positiva var dock att han inte brydde sig nämnvärt om folk i olika sammanhang- stavgångare – joggare – flanörer…. det bekom honom inte. Även andra hundar släppte han fort och framförallt ljudar eller skäller han ingenting vilket är en lyx när man har levt med ljudliga hundar tidigare.

Förutom promenad fick vi göra en valpinkallning i skogen där instruktören gömt godis på vägen vilket Sam klarade galant trots att han såg när godiset lades ut, på avstånd märks det att han är ganska ”mattig” av sig.Vi fick även träna sitt vid sidan medan instruktören kom och gick förbi och gav oss en godis samt sitt stanna kvar i kopplets längd där vi fick gå och hämta en godis hos honom. Inga problem och det märks att Sam har betydligt lättare att fokusera när han uppfattar det som en träningssituation, ex ett moment som ”sitt” medan vardagssaker som att gå bra i koppel är betydligt svårare då jag gissar på att det blir mer otydligt för honom. Man kan iallafall summera det med att det känns som en perfekt tid att gå valpkurs just nu när han börjar ”vida sina vyer” lite och behöver miljö/störningstränas.

Lilla skrotunge som växer så det knakar och nu väger in på 15 kg!imgp6108

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vart tog den söta lilla valpen vägen?

  1. Alyza med flock skriver:

    Goaste Sam ❤️😍😘
    Härligt att få följa ert liv tillsammans❣️❣️❣️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s