Vardagslyx med ledig dag

Jag har ju lite knepiga arbetstider eftersom jag jobbar en del kvällar och nätter och ibland har jag då mellandagar när jag är ledig mitt i veckan. Idag var en sån dag, en helt ledig torsdag när man kan göra vad man vill, det kallar jag vardagslyx!

Förmiddagen spenderades med min pappa och Theo, vi for en sväng till stan och tog en fika. Under tiden var Jonas snäll och la två spår åt mig som Ina skulle få gå senare (han är ju pappaledig just nu). När vi sen kom hem från stan hade spåren hunnit ligga i 4 timmar, perfekt! I ena spåret hade Jonas lagt ut två pinnar och i det andra endast några karameller som belöning halvvägs. Som spårslut blev det mjukost på tub i ena och leverpastejtub i andra, perfekt eftersom det inte luktar lika mycket som burkarna med gotta i så Ina behövde verkligen spåra hela vägen fram och kunde inte gena genom att vindvittra. Ina var kalasduktig och jobbade jättefint även om hon fick ringa ett par gånger då det var stark sidvind och spåren låg på fält men hon löste det bra och hittade både pinnar och slut utan problem. Hon fick även lite träning vid sidan av på att ”ladda” värdet på att komma in med spårpinnarna till mig och det köpte hon kanonbra.

Det är en fröjd att se Ina spåra och hon är verkligen nöjd efteråt, finns inget som slår det tror jag om hon får välja då spåret för henne är väldigt självbelönande.

imgp6231

Kampanjen på att ”ladda spårpinnarna” börjar ge resultat 🙂 imgp6248

imgp6299

imgp6297

imgp6227

Nöjd Ina har hittat sista spårslutet.imgp6279

Efter att Ina kommit hem tog jag ut Sam för ett litet lydnadspass med fokus på apporten där vi jobbar med att gripa samt att han ska kunna bära allt längre sträckor. Även lite kort fritt följ samt stadga i sitt fick han träna och han var riktigt duktig. Det gick hundar en bit bort, bilar och folk och han brydde sig inte alls. Känns som att jag fick till en väldigt bra belöningsvariation idag och Sam var väldigt duktig på att växla mellan kamp och gotta. Jag tyckte faktiskt att jag själv var duktig på att inte hålla på för länge vilket annars är lätt hänt så hela passet genomsyrades av en riktig ”go- känsla”.

Härliga lilla blådåre!

imgp6449

imgp6409

imgp6413

imgp6437

imgp6466

När hundarna var trötta och nöjda passade jag på att gå ut en stund med bara Theo och busa omkring… underbart att få vara ute så mycket i dagsljuset och ”tanka energi”.

imgp6479

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vardagslyx med ledig dag

  1. Alyza med flock skriver:

    Dom är så Goa dina tre älsklingar ❤️Kram❤️ 😍😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s