Start på nästa omgång samträning

Igår startade samträningsperioden som kommer håll på nu fram till april och jag hade anmält mig för att vara med på samträningen i lydnad även denna period. Prefekt när det går på söndagar eftersom jag aldrig jobbar då (har ju annars väldigt oregelbundna tider). Vi är samma gäng som förra perioden + en ny person, känns som det kommer bli bra. Vi hade väldigt trevligt förra omgången nu i vintras.

Igår var det bara jag och den nya tjejen som kunde så vi hade väldigt mycket tid till förfogande. När vi kom var det ett gäng före som haft kurs och dom frågade om dom kunde sitta kvar i ”teoridelen” och avsluta sitt och för oss var det ok eftersom vi hade gott om tid. Vi körde hundarna lite separat först en och en och jag passade på att nyttja att det var folk och hundar där som störning. Har ju jobbat mycket på att Sam ska välja mig och inte omgivningen. Värmde upp i koppel längst ner i lokalen men insåg rätt fort att han inte var så störd så jag valde att jobba honom löst. Han var riktigt duktig på att inte bry sig om att vi hade en för honom okänd person på planen som först gick runt och kommenderade oss  och sedan filmade lite. Jag behöver dock jobba på att själv behålla bubblan och inte börja stressa för Sam hann inte riktigt landa i positionen och flyter omkring men det viktiga för mig var att han valde mig och inte allt spännande runtomkring.

Bjuder på en oredigerad filmsnutt, bra att själv kunna gå tillbaka och se utveckling och annat. Jag gör det lite för svårt för Sam så han tappar fokus och kollar in sitt koppel men med tanke på hur splittrad han varit så är jag jättenöjd över att han släpper alla störningar ”utanför planen”.

Vi gjorde även gruppmoment (sitt i koppel för Sams del) där vi hade lite extra avstånd och jag belönade tätt då Sam tyckte det var lite spännande med en ny hund och en ras han inte sett tidigare (västgötaspets). Vi blev även kommenderade i startklassens apportering, inkallning och sättande/gå runt. Sam kämpade på fint men det märks att han inte är van att bli kommenderad så han tjuvade på inkallningen och apporten. Mycket nyttig information om vad vi behöver jobba vidare med och vi fick till ett bra avslut. Märker dock att vi behöver lägga krut på att varva ner mellan träningspassen, han var mäkta upprörd när den andra hunden fick träna trots att jag satt hos honom. Men det är mycket nu i hans lilla huvud så vi tar det successivt. Inte lätt att vara unghund och upptäcka hela världen 😉

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Start på nästa omgång samträning

  1. starsweepers skriver:

    Vad kul att ni fick till ett bra samträningspass!!! 🙂 Superbra jobbat av Sam & dig trots nya inslag på störningsfronten (y). Suveränt att vi har den där tiden på söndagar så man tränar viktiga delar nu under vintern. Vi hänger på nästa gång! Kram från mig & BC 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s