My happy one!

Igår åkte jag ihop med Jeanette till Norrköping för ett träningspass i Jurahallen. Det var första gången jag var där och målet för dagen var träna framförallt fokus eftersom det var en ny miljö för Sam. Vi fick börja och efter lite hjälp av täta belöningar, mycket kamp och en matte som hade rimliga krav och hjälpte honom lite så var Sam verkligen duktig! Han struntade helt i Jeanettes hundar som låg i ena änden och även om han var lite nosig ett par gånger så kom han sig snabbt och kämpade för att koncentrera sig. Att det var lite halt underlag verkade inte bekomma honom men jag tycker ändå att han är skapligt sansad, är ju bra om han känner av och hanterar olika underlag bra och inte bara öser på med tanke på skaderisken.

Bjuder på en filmsnutt för egen del, alltid kul att kunna gå tillbaka i bloggen och kolla vad som hänt. Han är en glad liten skrutt och fantastiskt rolig att träna med. Jag har en känsla av att den här hunden kommer lära mig att våga ta ut svängarna lite, testa nya saker och framförallt ha riktigt kul på vägen. Han har en förmåga att få mig på bra humör, My happy one ❤

När det var Jeanettes tur provade jag först att ha honom i bur men det blev inte alls bra då han låg och gapade så sen fick han ligga bunden vid sidan så jag kunde stå nära. Efter lite stöttning från Jeanette som ju känner både mig och Sam vid det här laget så kände jag mig bekväm i att hålla samma kriterier som hemma, dvs inte tillåta att han jagar upp sig en massa utan han fick finna sig i att ligga ner. Tydlighet så jag kunde belöna när han var lugn/tyst vilket han efterhand köpte och jag tror helt klart jag har ett vinnande koncept på sikt så han får lära sig att koppla av och varva ner när det inte är hans tur.

En trevlig för middag i gott sällskap, bästa gänget ❤ 16879962_1226516047463174_617879999_o

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till My happy one!

 1. Alyza med flock skriver:

  Härligt att läsa om er ❤
  Tror det kommer att bli riktigt bra i slutändan!
  Det viktiga är att ni båda har roligt på vägen 💞

 2. starsweepers skriver:

  Ni var suveräna i tisdags!!! Inte så lätt att träna där första gången med alla lukter och att det är lite varmt men det klara han ju galant (y) Ni är så fina och på slutet så var han ju jätteduktig även att koppla av vid sidan. Fina Sam! ❤ Tack för sist!! Det får vi göra om 🙂 Kram från oss!

 3. starsweepers skriver:

  P.s TACK för att du la ljud på filmen så jag slapp höra mig själv 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s