Tillbaka till vardagen

En vecka har jag hunnit jobba och även om jag hade rätt många veckors semester i år så är man snabbt inne i vardagsrytmen igen. Theo hade inga problem att komma tillbaka till förskolan trots att han varit borta 6 veckor så det känns jätteskönt! Även Sam har tagit det bra, nu är ju inte han ensam så mycket eftersom vi jobbar mycket omlott men det är ju ändå en omställning från när vi båda var lediga och hemma.

Lite småsaker har vi dock hunnit med i veckan, ett träningspass med Jeanette och ett par pass själva. Det känns som att vissa saker går framåt och Sam bli säkrare men det märks också att det är ”mycket i huvudet” på honom just nu och han är bitvis splittrad, inte lätt att vara unghund ibland… Mitt största bryderi just nu är att vi har haft lite tråkig känsla i fria följet/linförihet, för mycket allvar och det har kostat på attityden och känslan. Försöker hitta tillbaka till att det ska vara mer lättsamt men det är mycket upp och ner i det momentet för tillfället. Försöker dock att inte fastna i det som inte går bra utan faktiskt ta till mig det som ändå går framåt. Bland annat så har Sam på sistone blivit väldigt duktig på att strunta i kommendering från andra, han har bra stadga i många saker och han klarar allt oftare av vissa störningar som han inte klarade förr.

Vi har även varit och simmat ihop med Jeanette i veckan och även förra veckan, vi simmar ute längst en brygga så att dom får simma ordentligt och inte bara ”leka runt”. Jättenyttigt att Sam får komma igång med det så smått och bygga upp sig på ett skonsamt sätt, är tacksam att vi kan göra det ihop ❤

Förutom den simningen har det även blivit någon promenad förbi blåa så Sam får simma lite, dock blir ju det inte allt lika effektivt som när man simmar ihållande längs brygga utan mer vändor men bättre än inget som komplement när man ändå går förbi vattnet. Tycker överlag att Sam simmar fint för sin ålder, lugnt och sansat men ändå effektivt. Han verkar heller inte bli så uppstressad av att få hämta in saker så det känns bra!

Idag blev det en tur till skogen med hela familjen då jag ville kolla om det fanns någon svamp, hittade lite även om det var snålt men med tanke på hur torrt det varit och hur extremt hårt vildsvinen gått åt ”mina” ställen så var jag glad att jag hittade något! Passade på att belöna upp lite intresse hos Sam när jag väl hittade svamp, får se om han kanske kan bli en liten kantarellhund han med på sikt men då behöver vi komma ut betydligt oftare än vi gör just nu 😛

Det här blev verkligen ett samlingsinlägg om mest ingenting… Imorgon är det dags för jobb igen, swich vad tiden går!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s