Kurs för Siv Svendsen & Maria Brandel

I två dagar har jag och Sam varit på kurs ute på LBK då dom bjudit in Siv Svendsen och Maria Brandel. Jag tycker alltid att det är lite jobbigt att gå kurs med många åhörare och inför erkänt skickliga instruktörer då jag ibland undrar vad ”lilla jag” har där att göra men om man vill utvecklas och bli bättre och kunna lära sig mer då är det bara att försöka samla ihop sig och våga ta lite plats. Just att gå utanför min comfortzone och göra sådant jag tycker är lite jobbigt är en sak jag lovat mig själv att jag ska bli bättre på!

Man kan väl summera det hela med att jag var rätt stel och spänd i början av dag ett, första övningen när vi skulle gå in en och en och göra fyra bestämda moment anpassade efter hundens förmåga gick inte så vidare bra, jag blev otydlig, var inte som vanligt,var störd av omgivningen och att då försöka kräva att hunden ska kunna fokusera är inte så lätt. Är dock nöjd över att jag inte alls lastade Sam för att det gick fel utan bara konstaterade att jag behövde jobba upp mig själv lite. Efter det blev vi uppdelade i två grupper och jag fick träna två pass för Siv första dagen och andra dagen blev det två pass för Maria.

Kursdags!20170928_110410

Fokus på kursen låg på engagemang dag ett och tävlingsträning dag två. För min egen del var målet att få lite tips kring hur jag kan jobba upp Sams engagemang överlag, få upp bättre fokus och hur jag ska jobba vidare för att på sikt få honom att klara allt mer och bli uthålligare. Med tanke på förutsättningarna med kort uppvärmningstid, spänd matte, mycket störningar av hundar, löptik, åhörare mm tycker jag att Sam var riktigt duktig båda dagarna. Ett extra plus var att han kopplade av fint i sin bur trots allt liv runt omkring, tror inte jag hörde ett ljud från honom när han låg där och han verkade inte det minsta stressad när jag tog ut honom!

En liten glimt från kursen:

Ingen dålig leksaksväska Siv hade med sig 😉 20170927_115615

 

Många bra tips tar jag med mig och några extra pekpinnar till mig själv att ha i bakhuvudet framöver:

  • Tänk på HUR jag ger honom belöningen både vid godis/lek!
  • Var tydlig mellan rätt/fel, det ska ”kosta” mer (utebliven belöning) när det blir fel.
  • Tänk på att ha Sam i rätt aktivitetsnivå/sinnesstämning inför varje moment.
  • Fokus i alla delar!!!
  • Länka mycket, även ”lätta” saker.
  • Bli inte förusägbar i moment/belöningar (min akilleshäl!!)
  • Var inte rädd för att göra fel!

Sist men inte minst, om jag kräver att Sam ska kämpa, hålla fokus och jobba på då gäller det att se till att jag själv sköter min del och är lika fokuserad tillbaka!

Trötta men nöjda efter två dagar försöker vi suga åt oss det sista…20170928_141012

Jag tror på Sam, nu ska jag bara lära mig att tro på oss som ekipage också! ❤

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kurs för Siv Svendsen & Maria Brandel

  1. starsweepers skriver:

    Suveränt Anna!!! Tycker ni var så duktiga & Sam är ju grym på att koppla av i knepiga miljöer. Inte alla hundar som skulle orka att ligga ute i sin bur i två dagar och sedan vara fokuserad då man tränar. Nu har du verkligen fått massor med ROLIGA saker att träna på 🙂 Kram från mig & BC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s