Årets första heelworkträning

Förra veckan träffade vi Erika för tre träningspass i hallen och den här veckan tränade vi ett pass i onsdags med ett helt gäng. Sam har ju inte tränat så där jättemycket freestyle eller heelwork sen hans tävlingsdebut i somras då vi pysslat med annat så det kändes jätteroligt att komma igång igen. I onsdags hade vi ett riktigt ”skitpass” om man nu får säga så, Sam var väldigt påverkad av dofter (fick reda på att det dagen innan tränat 3 löptikar inne i hallen). Han var även distraherad av ett par av dom andra hundarna som var med. Det är lite så det är just nu, vissa dagar känns han nästan magisk och vissa dagar är han väldigt splittrad och en hormonstinn unghund med huvudet fyllt med andra tankar… helt enkelt en period vi bara måste ta oss igenom och jag kommer lägga extra krut på att försöka miljöträna nu.

Förra veckan bjöd han dock på ett par riktigt fina pass som gav mersmak! Visst har vi att jobba på då det är lite svajigt med mycket handhjälper men med tanke på hur lite vi tränat tyckte jag han var grymt duktig. Framförallt kämpade han på och fokuserade långa stunder riktigt bra! Bjuder på en liten filmsnutt från förra veckans träning, kul för mig att kunna gå tillbaka och se vad som hänt mellan varven.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Årets första heelworkträning

  1. starsweepers skriver:

    Ser superfint ut, Anna!!! 👍😊 En riktig HTM-stjärna 🌟 Unghundstiden är spännande 😉 men tycker han oftast är duktig din turbolämmel ❤ Kram från mig & hundar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s