Kampen mot dofterna!

Just nu är Sam inne i en period där hela hans liv styrs genom nosen, det enda han vill är att lukta, lukta och lukta…och visst måste han få lukta ibland, vara hund och allt sånt där men när det spiller över i allt då blir jag lite matt. I vardagen styr jag upp nosandet en del, han får gärna lukta men inte jämt, överallt och hela tiden och oavsett dofter så måste man lyssna om jag ex ropar mm. Tyvärr har nosandet börjat märkas av även i träningen, häromdagen kom han av sig mitt i en lekbelöning och låste på en doft, det säger lite grann om hur påverad han är just nu! Sam är ju annars en rätt okomplicerad, glad och rolig hund att jobba med så det känns lite trist att det ska ta sån enorm energi av honom. Jag har provat att ”reta honom” när han börjar nosa på träning så att han missar sin belöning, jag har provat att fysiskt lugnt gå och hämta honom, jag har provat att bryta och flytta på honom och ja jag har tyvärr även blivit skitirriterad vid något tillfälle… dock utan att komma fram till någon lösning.

Det här är verkligen en nöt jag måste knäcka och om någon har några tips så tas det gärna emot. Annars jobbar vi mest vidare, planen är att lägga mycket krut på miljöträning både på träning/tävling, försöka konkurrera lite mer med belöningarna och få honom lite högre i drift. Jag hoppas även att det kanske lugnar sig lite i takt med att han mognar, är man en 20 månaders unghane så är det mycket som händer i lilla huvudet. För trots allt är han ju en galet rolig hund och när han väl lägger fokus på rätt saker är han en fantastisk grabb som får mig att utvecklas och jag tror på honom bara matte hittar rätt nycklar.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kampen mot dofterna!

  1. Alyza med flock skriver:

    Du har rätt tänk redan, det löser sig! Han är som sagt inte så mogen än buspojken ❤️
    Lite grå strån får man ibland när man har hund och försöker få den att göra som man vill och inte ha för många åsikter 🤪
    Massor av kramar till er alla i familjen 💞
    Nu går vi mot varmare tider igen, hoppas vi ses i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s