Vårrocken

Förra helgen var det dags för årets andra freestyle och heelworktävling, Vårrocken på Dogorama Hundsporthall i Karlstad. Jag hade turen att få åka upp ihop med Erika och Mini igen så vi tryckte in oss tre personer och fem hundar (Sam, Minis Freya och Erikas tre töser Oggie, Bumble och Tammie) i bilen… Tur Erika har en rejäl bil 😉 Vi åkte upp redan på fredagen och bodde på Alstrums herrgård i ett rum i flygelbyggnaden med tre bäddar. Sam fick ett eget kryp in bredvid min säng där jag även ställde upp hans bur så han kunde få gå undan och sova i fred. Det fungerade fint och nu känner ju hundarna varandra lite mer eftersom vi bott ihop en gång förut och tränar tillsammans så det är inga problem att ha dom ute ihop men Sam blir lite väl busig ibland och behöver kunna gå undan och varva ner.

På lördagen klev jag upp och rastade Sam i lugn och ro innan dom andra vaknade till och sen hann vi få i oss lite frukost innan det var dags att åka till tävlingen. När vi kom fram insåg jag att jag hade glömt hur trångt det blir på inomhustävlingar i freestyle… jag fick iallafall upp Sams bur och efter att han kollat av sig lite fick han gå in och lägga sig där. Jag valde att inte täcka för öppningen till buren så han kunde ligga och kika på miljön, om det var smart eller inte vet jag inte men han var iallafall lugn och tyst buren så det var bra.

Trångt med alla burar och folk/hundar… snacka om miljöträning 😉

Sams klass skulle inte gå förrän runt lunchtid så medan han låg i buren passade jag på att mingla lite och kolla på dom andra som tävlade andra klasser. Jag träffade även på Erika som har Sams farbror Nacho, roligt att ses live och kul att få se dom i arbete, jätteduktiga!

Sam tyckte det var lite jobbigt men ett bild på grabbarna på säkert avstånd blev det…  Sam och hans fina farbror 🙂

När det var Sams tur valde jag att ta ut honom ett par hundar innan hans tur och sen gick vi ganska direkt in och värmde upp. Sam kändes fin på uppvärmningen och han var inte alls lika påverkad av hundarna runt omkring den här gången som förra gången när vi var i Göteborg så det får helt klart ses som ett framsteg. När vi klev in på planen så satte han sig fint men sen såg jag hur han började titta runt lite och i starten så var han lite tittig och nosade vid läggandet men kom igång och gjorde efter lite tvekan tassarbetet och ett fint slalom. Sen tappade jag honom då han gick iväg och nosade på en doft (vår akilleshäl just nu!) men jag gick efter och fick tillbaka honom även om det inte var snyggt. Sen gjorde han cirkla, sack, om, backa ut fint men sen tappade han sig på samma doftfläck igen. Jag valde dock att inte bryta utan gick fram och påminde honom om att vi jobbar och sen gjorde han ändå slutet även om det inte var så fint. Jag hoppas att det var ett smart drag inför framtiden att inte belöna på plan utan be honom ”jobba klart” då han ändå kändes glad efteråt och då tog både  kamp och belöning utan problem . Jag tror att det är en barriär vi behöver komma över, att jobba på även om han låser på dofter eller omgivningen så länge han inte blir låg såklart.

Att det inte skulle hålla med alla missar det förstod jag ju men vi fick ändå helt ok bedömning utifrån alla missar och stop vi hade då vi slutade på 22.75.

Precision och samarbete : 7.05 (7,2+6,9)

Innehåll: 7,8 (7,8+7,8)

Tolkning av musik: 7,9 (7,9+7,9)

Domarkommentarer: –Lite nos som stör flytet men bra tolkning & innehåll/- Trevligt program med fin tolkning. Bitvis fint samarbete. Dock lite för mycket nos idag.

Det var en mycket trött Sam efter alla intryck på lördagen.

Efter att vi packat ihop det vi behövde ha med oss och lämnat kvar burar mm i hallen åkte vi och fixade lite käk och sen landade vi på rummet rätt trötta allihopa. Jag tog på mig att gå en sista kissrunda med hela gänget innan natten så dom andra kunde få vila lite, tog dom dock i omgångar.. har lite för få händer för att rodda alla fem hundarna på en gång 😛

På söndagen väckte Sam mig så jag tog med mig honom och Freya ut på en morgonrunda då dom två  är mest morgonpigga. Tyvärr hade vi lite otur då det kom en lös hund fram till oss när vi var ute, det visade sig tack och lov vara en jättesnäll kastrerad hane så det hände inget annat men det blev lite dumt då den var ända framme hos Sam. Han hanterade det dock bra, nosade bara lite avvaktande och sen kom ägaren och hämtade sin hund men efter det var Sam lite tittig en stund men väl framme på tävlingsområdet så hanterade han miljön och dom andra hundarna fint och avspänt. Det är tur att han är bra på det sättet, tydlig i sitt språk.

Efter att jag rastat Sam i lugn och ro så fick han gå in i buren och den här gången valde jag att prova och ha helt övertäckt bur. Även nu var Sam duktig och låg tyst i buren trots att det flera gånger stod hundar precis utanför. Redan där kände jag att vi fått så bra miljöträning i helgen oavsett hur dagens starter skulle gå. Sam fick vänta rätt länge då hans starter gick på eftermiddagen så vid lunch tog vi en längre runda och var ute i solen och njöt lite. Jag tränade lite kort och han kändes jättepepp så sen fick han inte göra mer innan jag plockade ut honom straxt innan hans snart.

När det var dags för vår tur tog jag ut honom straxt innan hunden innan gick in på planen. Trots det blev det lite lång väntan i uppvärmningsfållan så jag la honom ner en stund och bara klappade honom och gav honom lite karameller. Nyttig träning i att vänta men det märks att Sam i dagsläget är orutinerad då han blir ganska trött av allt runtomkring även om han skötte sig jättefint. Precis innan vi skulle in gasade jag honom på leksak och han kändes fin men när jag skulle öppna grinden in till planen var jag jättefumlig och fick böka massor så tyvärr blev Sam ganska störd av det och började nosa och titta runt. Efter lite stök samlade vi ihop oss även om det var svajigt i starten när jag vinkade igång musiken. Första positionen (fot) var svajig och bitvis riktigt dålig, lite strul i övergången, sen jobbade han ok fram till tredje övergången då det strulade en del igen och jag funderade på att bryta men valde att kämpa vidare och försöka få tillbaka honom och sen när vi kom till ”sidan” så släppte det och Sam satte flera fina bitar och fina övergångar. Är jättenöjd över att han kom tillbaka och jobbade och framförallt med att han satte ”hind” trots att jag höll på att tappa honom innan. När vi gick av planen var jag jättenöjd över att vi kämpat på och Sam tog belöningen fint och kampade fullt ös så det kändes bra även om jag var rätt säker på att det inte skulle hålla hela vägen.

Ibland har man dock lite tur och trots strul hade vi marginalerna på vår sida och debuten i klass 2 gav ett uppflytt på 24,40 och en 2:a plats av 14  startande, tjoho!

Precision och samarbete : 7.65 (7,3+8)

Innehåll: 8,40 (8,1+8,7)

Tolkning av musik: 8,35 (8+8,7)

Domarkommentarer: –Bra tolkning av musiken. Tyvärr lite stop och missar som stör flytet./- Stor variation av pos & flera flytiga snygga övergåmgar. En del fokussläpp och stop, speciellt i början av programmet, men ni kom igång jättefint. Tydligt tolkad musik.

Andra starten var Sam rätt seg redan när jag tog ut honom men kändes ändå glad på uppvärmningen och var med fint in på planen men det märktes så fort vi startat att han var riktigt trött. Han stannade flera gånger och kollade ut mot publiken och nosade vid någon övergång och hade en del stopp där han bara stod stilla bredvid mig och tittade ut i lokalen innan jag fick honom att jobba igen. Jag insåg att det var kört men tänkte att vi jobbar vidare så gott det går och jag är ändå nöjd över att han försökte samla hop sig flera gånger. Han fick massa gottis efteråt så jag hoppas ändå att det blev en bra upplevelse för honom även om han var trött efter alla intryck som varit hela helgen.

Vi slutade på 22,40 och kom ännu en gång på andraplats trots alla missar.

Precision och samarbete : 7,05 (7+7,1)

Innehåll: 7,65 (7,8+ 7,5)

Tolkning av musik: 7,70 (7,6+7,8)

Domarkommentarer: – Ok tolkning & planering för klassen. Utförandet strular en del med nos & tittande. Bitvis superfina positioner. /- Bra musik 🙂 Lite för många stopp som störde flytet.

Det som känns bra är att trots att vi inte satte programmet helt någon av gångerna så känns det som att programmet i sig (musik/rörelser/planering) håller utan problem, kan vi bara få till utförandet bättre på tävling så tror jag att det kan bli riktigt bra. Jag har även fått jättefina kommentarer av många på plats om att Sam har riktigt fina positioner när han väl jobbar/klarar av att fokusera och det känns kul, nu ska vi bara jobba upp fokus, uthållighet och få mer tävlingsvana och rutin.

Finaste lilla turbolämmeln ❤                         

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vårrocken

  1. Alyza med flock skriver:

    Va duktiga ni är ❤️😘

  2. starsweepers skriver:

    Stort GRATTIS igen!!! Fantastiskt bra att prestera & koppla av i den miljön. Superbra jobbat av er båda! ❤ Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s