Tävlingstripp till Ulricehamn igen :)

I helgen samåkte jag ihop med bästa freestylekompisen Erika igen ner till Ulricehamn då det var dags för deras tävling Brudvalsen, även denna gång en dubbeltävling i Kinnaredshallen där vi var på förra tävlingen. Vi hade bokat boende på samma ställe som förra gången, Prångens camping och åkte ner redan på fredagen för att slipa stressa och ha gott om tid. Jag vet inte riktigt hur vi lyckades för vi brukar alltid vara lite sena men för ovanlighets skull så var vi ute i god tid och höll bra tidsschema hela helgen så på vägen ner passade vi på och stanna och gå lite med hundarna när vi hittade ett fint ställe. Erika hade med sig Oggie och Tammie så allt som allt var vi tre hundar och två människor så det funkade fint i lilla stugan. Hundarna kommer ju bra överens även om Sam gärna blir lite väl kärlekskrank i Tammie så man får be honom gå undan emellanåt, hon är tydligen en väldigt vacker flicka trots att hon är kastrerad.

Vackert rastningsstopp på vägen.

På lördag morgon vaknade jag innan klockan ringde och passade på att rasta hundarna och hälla i mig lite kaffe innan det var dags att åka till hallen. Väl framme fixade vi med musikinlämning och så fick Sam gå en sväng till och kolla av omgivningarna innan han fick lägga sig i sin bur inne i hallen. Klass 1 var först ut och Sam startade näst sist i klassen, passade på och ta ut honom och leka lite en kortis men han kändes inte så påverkad av miljön så sen fick han gå in i buren igen. Vet ju att jag inte ska träna för mycket med honom tävlingsdagen utan bara peppa honom för han behöver ha kvar så mycket ork som möjligt då han gör av med mycket på uppvärmningen med allt runt omkring.

När klassen började var det tyvärr en hel del musikstrul så jag var lite beredd på att vi kanske också skulle ha det. Jag plockade ut Sam när hunden före oss var på väg in i uppvärmingsfållan, sen fick han bara sitta och kolla lite och äta gotter innan vår tur att värma upp. Medan domarna skrev på ekipaget före kampade jag igång honom massor och sen fick han gå in fot innan vi skulle in på plan. Mitt mål för dagen och för hela helgen var att han skulle hålla sig på planen eftersom han förra tävlingen i samma hall låste på en punkt utanför kantbandet efter att hans koppel flyttats dit så jag var lte rädd att det ”satt kvar i huvudet på honom”. Mål nummer två var att han inte skulle låsa på att nosa då det var en löptik inne i hallen på lördagen som låg i ena hörnet. Jag försökte verkligen att inte tänka det minsta på resultat utan se det som bra träning och hålla mig till planen att försöka ta oss igenom alla starter oavsett hur det gick.

När vi klev in på planen blev jag som alltid lite spänd och helt utan tävlingsnerver det kommer jag aldrig att vara men Sam kändes pepp och glad. Är riktigt nöjd över ingången på planen, Sam var med mig hela vägen! Första segern redan där. Han tittade till ut mot publiken ett par gånger då det var en hund som satt precis utanför planen och pep men han kom tillbaka och jobbade vidare även om han blev lite seg. Två små musikhack/stopp hade vi, vid det sista kom jag av mig lite i musiken efteråt så vi hamnade lite i otakt men jag är så nöjd över att Sam inte bara ”lallade av planen” då utan ändå försökte jobba klart trots att jag började hetsa lite och efteråt hände han glatt i sin kampleksak och verkade tycka att livet var rätt latjo 🙂

Våran start gav oss förvånande hela 25,30 och uppflyttning!

Precision och samarbete: 8,15  (7,8+8,5)

Innehåll: 8,45 (8,1+8,8)

Tolkning av musik. 8,70 (8,2+9,2)

Domarkommentarer: – Jättefin start!! Fint samarbete stora delar av programmet. Väldigt bra variation av rörelser & bra användning av planen. Super musiktolkning./– Bra jobbat! Han tappar fokus lite korta stunder. Ok flyt och variation. Musiken passar er.

Efter första starten fick Sam en promenad och sen bara vila innan det var dags för nästa start. Tog ut honom kort innan och gick direkt till uppvärmningen. Den här gången hade dom bytt ut spelaren så nu verkade all musik fungera så vi slapp hack! Sam var med mig fint in även denna starten och gjorde början fint och jobbade på bra fram till han skulle in i runt, då hade han några små tapp och sen fick han någon doft i näsan och lyfte huvudet och sniffade i luften och ”lallade iväg” bort till skynket som hängde över speglarna, sen gick han längst kanten och nosade av skynket så jag fick gå bort och hämta upp honom. Är ändå nöjd över att jag fick honom att jobba vidare efter det och eftersom jag redan insåg att det var kört så bad jag honom gå i runt igen även om det inte var rätt till musiken då jag ville att han skulle jobba igenom det ställe där han tappade fokuset. Han gjorde ett riktigt fint avslut sen så jag är ändå nöjd över hur vi hanterade det, träning ger färdighet!

Vi fick 23,10 på vår andra start fördelat på följande:

Precision och samarbete: 6,80 (7,1+6.5)

Innehåll: 8,15 (7,8+8,5)

Tolkning av musik.8,15 (7,8+8,5)

Domarkommentarer: -Ojämnt, bitvis mycket bra. En passage i mitten där Sam tappar fokus och försvinner bort mot väggen. I övrigt bra samarbete och fokus. /-Några små släpp, och ett större. varierat program, knutet till musiken.

Efter våra starter var det dags för prisutdelning, lite förvånade så hade Sam knipit en tredjeplacering på sin första start (av 12) så han fick vara med då dom ville fota oss på prispallen. Helt klart dagens konstigaste uppgift sa Sam som tyckte det var lite sådär att bli inklämd bland en massa folk och hundar men han skötte sig ändå bra när han fick ett fotkommando ❤

Efter att Sam tävlat klart tog vi en runda i skogen och sen fick han ligga i buren medan jag hjälpte Erika under hennes starter då hon ju tävlar högre klasser än mig i freestyle. Sam skötte sig fint och låg tyst och lugnt i buren.

Det sköna med att det inte var så många startande den här tävlingen var att det inte blev så sent. Vi lämnade kvar sakerna i hallen och förberedde och lämnade in musik till morgondagen innan vi åkte och handlade mat och sen tog det lugnt i stugan. Det var fruktansvärt hett ute och även i stugan men senare på kvällen tog vi en runda längst campingen och då var det ganska skönt ute.

Vackra omgivningar mot vattnet:

På söndagen blev det att kliva upp tidigt då Erika skulle starta först i heelworken på morgonen. Jag snabbrastade Sam lite och sen hällde jag i mig kaffe medan jag städade av stugan och Erika rastade och packade in i bilen. Trots det kom vi iväg före tidsplan, heja oss! Väl framme var det än så länge lite svalare ute så jag lät Sam sitta en kort stund i bilen medan jag kollade av vad Erika ville ha hjälp med inför hennes start. Medan hon banvandrade rastade jag Sam och belönade upp några steg i fot sen fick han gå in och vila i buren. Jag funderade igenom min plan för dagen och insåg att jag skulle försöka hålla mig till planen att inte ta ut Sam förrän precis när uppvärmingsfållan blev ledig.  Dock lyckades jag missbedöma tiden så helt plötsligt inser jag att ekipaget före oss redan är inne och har startat sitt program. Sprang och hämtade Sam och in i fållan, blev jättestressad men väl inne i fållan satte jag Sam ner och gav honom gotter medan jag försökte djupandas och lugna ner mig/fokusera. Sam hanterade det hela över förvänta och när jag sen drog fram kampleksaken och busade igång honom kändes han jättepepp och härlig!

Sam var med mig fint in men sen dröjde musiken lite och jag blev lite spänd eftersom vi har flygande start i dagsläget så lite svajigt i början men sen släppte det. Sam var så duktig genom hela programmet!, jag skötte mina kommandon och använde rätt bekräftelseord men tyvärr hetsade jag lite i vissa positioner som jag lätt gör när jag tävlar. Sam kämpade trots det på och när han gick in i sista positionen så började jag le, jag var så nöjd över honom. Som han kämpade och vilken skillnad i fokus. Spela roll om det säkert fanns missar, det kändes helt oviktigt för jag kan inte kräva mer av Sam i dagsläget. När vi sprang av planen så belönade jag Sam av hela mitt hjärta för att jag var så glad över att han kämpade och vi fick folk omkring oss att börja skratta, det är jag i ett nötskal ibland… känslor överallt! Efteråt ville jag först inte veta hur det gått då jag kände att bättre än så här kan jag inte kräva att han ska gå just nu men sen visade det sig att dom skulle ha prisutdelning för klassen innan nästa start så då fick jag ändå veta.

Sam hamnade på hela 26,40!!, uppflyttning och därmed diplom i klass 2, tjoho!!

Precision och samarbete: 8,75 (9+8,5)

Innehåll: 8,95 (8,8+9,1)

Tolkning av musik:8,70 (8,5+8,9)

Domarkommentarer: -Följsamt fint program, varierat & intressant. Bra fokus genom hela programmet och fina positioner! Inga tydliga missar, något strul vid byte av position nån gång. /-Jättefint samarbete och fina positioner. Mkt god variation för klassen. ni jobbar fint med musiken.

På prisutdelningen visade det sig att Sam vunnit klassen så ännu en gång fick han träna på det här med prispallen ❤

Efter prisutdelningen var det lite paus för domarna och jag kände mig rätt färdig mentalt men jätteglad eftersom vi nu tagit vårat diplom. Sam var trött och fick vila medan jag pratade lite med Erika om hur jag skulle lägga upp sista starten. Jag kom fram till att jag ändå skulle köra starten enligt plan och se det som ren uthållighetsträning för Sam. Målet var att ta oss igenom även om vi var trötta och sen belöna massor efteråt. jag anmälde mig även till godisklass för att ha en back up om starten skulle gå dåligt för jag vill bygga bra erfarenheter för Sam.

Vi gick direkt in i uppvärmningsfållan till sista starten och Sam kändes ändå glad och nöjd men trött mentalt. På väg in stannade han upp och tittade på Erika som stängde grinden efter oss men han stod still när jag bad honom vänta så jag kunde hämta upp honom och sen var han med fint in så det kändes bra att han kunde växla fokus! Han kämpade på men i övergången i ”close” så började han nosa på mitt ben och nosade även där vid övergången till ”work”, kanske letade han efter karameller i fickan eller så hade jag gått emot något spännande? Han släppte det sedan och jobbade in sig och kämpade på trots att han var trött så stor skillnad ändå mot tidigare tävlingar där han inte alls orkat ta sig igenom utan låst på omgivningen. Även om han var trött så var han glad efteråt, kampade glatt och fick en massa gottis och sen gick jag en lite promenad ute där jag bara talade om hur duktig han varit ❤

Vi landade på 24,90, ännu ett uppflytt!

Precision och samarbete: 7,70  (7,7+7,7)

Innehåll: 8,80 (9+8,6)

Tolkning av musik: 8,40  (8,3+8,5)

Domarkommentarer: -Bra jobbat! Han ser helt slut ut 🙂 God variation. hamnar lite efter i position. /- Något ojämn i samarbete/koncentration. Stora delar funkar fint.

Även den här gången vann han klassen, fina lilla hund ❤

Vi avslutade tävlingshelgen med att ändå vara med på godisklassen. Jag valde att lämna in freestylemusiken då jag inte ville köra mer htm med Sam efter att han kämpat så mycket. Jag valde att belöna ingång på plan, sen fick han göra lite smådelar av sitt program med massor av både kamp och gottis och sen fick han springa och byta mellan sin pipleksaker som avslutning precis som på träning så jag tror att det blev ett bra avslut för honom. Att det inte behöver vara så allvarligt jämt även om vi är på tävling.

Även om jag såklart är fantastiskt glad över att det gick så bra i helgen så är jag framförallt glad över att Sam har känts så glad, att han har hanterad det mesta av miljön riktigt fint och att han är lika glad efter en tävling som innan. Så länge vi har roligt så är det faktiskt det ända som räknas ❤ Tack till Erika och bästa lilla freestylegänget också!

Fina trion på äventyr ❤

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s