Tjoff så var augusti slut…

Bloggandet har verkligen inte varit prioritet på sistone, har haft lite mycket andra saker som tagit mental energi. Sista helgen innan semestern tog slut var jag och Erika på utflykt till Flens brukshundsklubb där det var rallylydnadstävling. Sam tyckte miljön var lite jobbig då han blev påverkad (låg) av någon doft utanför men han hanterade dom andra hundarna fint och det var en seger i sig. Vi tog oss trots det igenom första starten även om känslan inte var på topp och Sam var svårbelönad efteråt. Sen blev det lång väntan till andra starten då det var en dubbeltävling och efterhand kändes Sam mer som sig själv i miljön och jag fick till en bra uppvärmning där jag kunde belöna ordentligt. Andra staren började bra men en bit in i banan när vi vände upp mot ena sidan så låg det en fotograf på mage nära kantbandet utanför planen och Sam tyckte det var jättekonstigt och blev riktigt störd, stirrade på fotografen och nästan smög fram för att han inte var van vid den störningen. En fel övning drog vi på oss då han satte sig vid en ”ligg skylt” för att han låste på fotografen och sen var han lite seg och disträ men när vi väl vände bort från fotografen samlade han ihop sig och vi tog oss igenom resten av banan. Sam kändes betydligt gladare andra starten och tog glatt belöningen efteråt så det var en seger i sig!

Jag var helt övertygad om att ingen av starterna hade gått vägen men vi lyckades mot alla odds ta två kvalificerade resultat på 80+83poäng så nu har Sam tre kvalificerade resultat och får därmed titeln RLD N. Duktig liten skrutt även om jag måste säga att det var en väldigt snäll bedömning 😉

Förutom att tävla rally så har vi tränat en del lydnad och börjar pilla på en förlängning till vårt heelwork program. Vi har lite tävlingar inplanerade om allt går enligt planen men vi får se hur det går med saker och ting, det viktigaste är att vi lär oss med tiden och har roligt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s